125 de bicicliști au pedalat, pe urmele lui Brâncoveanu, în zone rurale din Giurgiu și Dâmbovița

biciclisti

125 de bicicliști au pedalat 65 de km pe traseul Bolintin Vale – Florești – Stoenești – Vânătorii Mici – Corbii Mari – Potlogi la cea de-a doua ediție a turului „Bucură-te de cicloturism, pe urmele lui Brâncoveanu!”, care a avut loc pe 15 august.
Într-un ritm relaxat, pe un traseu variat, participanții s-au bucurat de gustul produselor locale cu care au fost întâmpinați la fiecare popas și au descoperit obiective culturale încărcate de istorie, precum Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Conacul Drugănescu din Stoenești, Biserica Corbii Mari, Colecția sătească de la Vânătorii Mici, Schitul Strâmbude la Găiseni.
“A fost al doilea tur organizat de Outhentic Cycling Romania la care am participat în acest an și de fiecare dată am rămas încântată: colțuri aparent banale din România rurală pline de peisaje interesante, de prăjituri excepționale, de oameni primitori și de tradiții la care participă tot satul, precum bâlciul de duminică. Monumente istorice de o valoare rară, precum Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, sunt la o aruncătură de băț de capitală, iar bicicleta a fost modalitatea perfectă să le descopăr, pentru că simți mai aproape locurile prin care treci”, ne-a spus Corina Murafa, una dintre participante.
“Deși locuiesc în zonă de ceva ani, nu am mers nicioadă ca turist în satele din jur și a fost o experienta inedită! Mulțumim că ne-ați dat ocazia să fim turiști pe două roți «la noi acasă»! Foarte frumoasă tură, revenim și anul viitor!”, a promis Cătălina Roman, o altă participantă.
“Sprijinul acordat de primării a fost esențial pentru buna desfășurare a turului. Este important ca autoritățile locale să promoveze, prin astfel de evenimente periodice, obiectivele culturale și istorice locale. În ultimul an, peste 300 de cicloturiști au fost alături de noi în seria de tururi organizate în locuri puțin cunoscute din apropierea capitalei. Mă bucur că am găsit parteneri împreună cu care ne implicăm în descoperirea potențialului extraordinar al României prin cicloturism”, a spus Mircea Crisbășanu, membru al Asociației ROI și coordonator al Outhentic Cycling România.
În opinia sa, este momentul ca zonele rurale să atragă fonduri pentru cicloturism, acesta fiind un mod excelent de dezvoltare comunitară durabilă. La nivel european, se estimează că cicloturismul generează anual venituri de 44 miliarde de euro, mai mult decât industria croazierelor de lux.
Asociația Adevărații Veloprieteni a fost prezentă la acest eveniment, zeci de iubitori de cicloturism venind pe două roți din Capitală. “Împreună, am putut demonstra ca nevoia de cicloturism este mare. De aceea, este necesar ca autoritățile să elaboreze legislația specificăși să sprijine programe de dezvoltare pentru a ne putea bucura de cicloturism în condiții de siguranță. Turul a fost o experiență frumoasă și pentru membrii noștri. Am apreciat frumusețea traseului și buna organizare”, a spus Mihai Deneș, reprezentantul Asociației.
Traseul măsoară aproximativ 65 km pe drumuri de asfalt (ce mai mare parte) și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 50 m.
Aflat la a doua ediție, evenimentul „Bucură-te de cicloturism, pe urmele lui Brâncoveanu!” a fost organizat de către Outhentic Cycling Romania și Asociația ROI, cu susținerea OMV Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *