A început dragajul de întreținere în bazinele și șenalele porturilor maritime

port-constanta111

Astăzi, 26 iulie 2017, a început dragajul de întreținere în porturile maritime românești. Prima navă de dragaj lucrează în Portul Midia, pe șenalul de intrare în port. Durata estimată necesară pentru realizarea acestor lucrări în Portul Midia este de 15 zile, urmând apoi ca dragajul să continue în Portul Constanța.
Ultimele lucrări de dragaj de întreținere în porturile maritime au fost realizate în anul 2008.

dragaj1
Execuția operațiunilor de dragaj de întreținere se realizează în vederea aducerii la cota corespunzătoare a adâncimilor pe zonele propuse din porturile Constanța și Midia.
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a atribuit, prin procedură de licitație deschisă derulată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul privind dragajul de întreținere în bazinele și șenalele porturilor firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A.
Valoarea contractului este de 10.939.635,25 lei (fără TVA), durata fiind de 12 luni.

dragaj2
Lucrările de dragaj de întreținere sunt cuprinse și în Master Planul Portului Constanța, ca proiect pe termen scurt necesar pentru a îmbunătăți accesul în porturile Constanța și Midia, precum și pentru a crește siguranța în arealul portuar.
De asemenea, procedurile privind dragajul de investiție sunt în derulare, estimându-se ca în perioada următoare să fie lansată licitația în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *