A început programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere

2540-cnadnr-ani-directori

În perioada 01 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionale, se va desfăşura  programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente).
Tipurile de lucrări de întreținere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreținerea platformei drumului, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației.
Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, dar și colmatari crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici.
În anul 2018, pentru programul de reparații și întreținere a autostrăzilor și drumurilor naționale este alocată suma de aproximativ 120 milioane lei.
Reparațiile periodice care constau în prinicipal în așternerea de covoare bituminoase vor demara în iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziții publice aferente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *