Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a început ecologizarea Portului Midia

port

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța acționeză pentru preluarea și ecarisarea animalelor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Quenn Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

CN APM SA Constanța a organizat pe 30 noiembrie celula de urgență pentru a analiza situația din portul Constanța zona Midia, produsă odată cu eșuarea navei Quenn Hind.

În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoțit de 2 gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri și apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acționeze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată se ține legătura cu armatorul și cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toți cei implicați.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine începând de astăzi, având în vedere pericolul de descompunere a acestora.

Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – DSVSA Constanța, astfel încât impactul acestei operațiuni asupra mediului să fie redus la minimum.

Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia, în prezent, se desfășoară în condiții de siguranță, cu evitarea zonei incidentului naval.

Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *