Acasă » Pe categorie » Aerian

Reduceri de 20% pentru toate zborurile Blue Air. Doar azi.

Reduceri de 20% pentru toate zborurile Blue Air. Doar azi.

Traficul aerian înregistrat în februarie la Aeroportul Internaţional Timişoara continuă trendul ascendent din lunile anterioare. Astfel, în luna februarie, 113.103 pasageri au tranzitat aeroportul Timişoara, în creştere cu 68% faţă de luna februarie a anului trecut când au fost înregistraţi 67.225 pasageri.

Citește mai departe …

Aeroportul Iași înregistrează, pentru a doua lună consecutiv, un flux sporit de pasageri. Numarul celor care au tranzitat aeroportul ieșean în luna februarie a.c. a crescut cu 55,73% față de perioada similară a anului 2016, ajungând la 73.645 de călători. Cât privește evoluția traficului în lunile ianuarie și februarie 2017, cifrele aproape s-au dublat față de aceeași perioadă a anului precedent. În total, 150.600 de persoane au călătorit cu avionul dinspre/spre Iași, avansul fiind de aproximativ 70 de procente. De asemenea, primele două luni ale acestui an arată o creștere de trei ori mai mare față de numărul călătorilor înregistrat în același interval, în 2015.

Citește mai departe …

Compania Blue Air și Aeroportul Iași anunță deschiderea a trei rute externe noi, începând din luna iunie a acestui an. Este vorba despre Iași-Glasgow, Iași-Milano (Bergamo) și Iasi-Florența, ce vor deveni operabile din 15 iunie 2017. Toate cele trei zboruri vor avea câte două, respectiv trei frecvențe pe săptămână.
Luna iunie va fi, așadar, extrem de activă în ceea ce privește diversificarea portofoliului de rute de la Aeroportul Iași, după ce tot Blue Air anunțase că va mai deservi trei destinații externe (Berlin, Torino și Valencia) în aceeași perioadă. Dacă în 2015, de la Aeroportul Iași se putea călători, cu Blue Air, spre o singură destinație externă (Paris), acum, capitala Moldovei este punct de plecare spre zece destinații europene importante. Numărul total de rute deschise de la Aeroportul Iași a ajuns, în prezent, la 20 externe și 5 interne.

Citește mai departe …

TAROM lansează oferta specială de Mărțișor: cumpărați bilete de avion pe www.tarom.ro şi puteți intra în cursa pentru cele 4 vouchere-cadou. Oferta este valabilă pentru călătoriile dus-întors efectuate în perioada 01 – 31 martie 2017 (data ultimului retur), pe curse operate TAROM. Perioada de vânzare este 16 – 26 februarie 2017. Oferta se aplică pe curse externe directe și se supune unor termene şi condiţii. Locurile sunt limitate.

Citește mai departe …

113.023 de pasageri au ales să zboare cu avionul în prima lună a anului, cu 75% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 64.614 pasageri.
Dacă în 2016, în cursul lunii ianuarie au decolat şi au aterizat 866 de curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.
Totodată şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.

Citește mai departe …

Începând din vara acestui an, rețeaua de rute a Aeroportului Internațional Iași se extinde. Astfel, din 3 iunie 2017, ieșenii, dar și locuitorii din întreaga zonă a Moldovei vor putea călători cu avionul la Torino. Noua cursă externă directă Iași-Torino va deveni operabilă grație Blue Air și va avea două frecvențe pe săptămână: marțea și sâmbăta.

Citește mai departe …

Valorile de trafic al pasagerilor care au tranzitat aeroportul a depăşit aşteptările, astfel încât Aeroportul Internaţional Timişoara a depăşit 1.160.000 de pasageri în 2016, cu 10.000 de călători în plus faţă de estimările de la finele anului trecut.
În luna decembrie a continuat trendul ascendent început în septembrie, înregistrându-se în ultimele patru luni ale anului trecut aproximativ 120.000 de pasageri/lunar, fiind adevărate recorduri lunare de trafic.

Citește mai departe …

În luna decembrie, KLM Royal Dutch Airlines a depășit pragul de 30 de milioane de pasageri transportați anual, un record în istoria de 97 de ani a companiei. KLM a înregistrat o creștere de 7% față de anul 2015, când 28 de milioane de pasageri au călătorit în toată lumea cu KLM Royal Dutch Airlines.
Pasagerul cu numărul 30 milioane, care călătorea pe ruta Londra – Amsterdam – Tokyo, a fost felicitat de către oficialii KLM, dar și de către ambasadorul Marii Britanii în Olanda, Sir Geoffrey Adams, și a primit două bilete de avion către orice destinație KLM.

Citește mai departe …

De pe 16 decembrie, ieșenii dar și locuitorii din întreaga regiune a Moldovei pot călători pe o nouă rută ce leagă zona Iașului de Vestul țării. Primul zbor a avut loc deja pe 16 decembrie 2016, din Iași spre Oradea, cursă operată de compania Blue Air și care figurează în program cu patru frecvențe pe săptămână: luni, miercuri, vineri și duminică. Aeronava va decola de la Aeroportul Iași la ora 12:30, iar aterizarea la Oradea este programata la ora 15:15. Pentru început, noua cursa internă va fi cu escală la București (Otopeni), dar nu va fi necesară debarcarea pasagerilor.

Citește mai departe …