Acasă » Pe categorie » Aerian

Aeroportul Iași, un milion de pasageri

Pentru prima dată în istoria sa, Aeroportul Iași a înregistrat, pe 13 noiembrie, un milion de pasageri în decursul unui an. Este numărul total de persoane care au tranzitat aeroportul ieșean de la începutul acestui an și până în prezent. Tot în premieră, timp de cinci luni consecutiv (iunie-octombrie 2017), peste 100.000 de călători au folosit serviciile Aeroportului Iași în fiecare lună, august 2017 fiind perioada cu cei mai mulți pasageri din istoria aeroportului – 125.605, avansul fiind de aproximativ 280% față de aceeași perioadă a anului 2016.

Air France și KLM lansează campania ofertelor de toamnă, reducând prețul biletelor de avion cu până la 40% la peste 50 de destinații. Campania promoțională este valabilă până pe 21 septembrie 2017, pentru numeroase destinații intercontinentale, dar și europene. Vor beneficia de prețuri speciale destinații din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Europa, dar și din zona Caraibelor și a Oceanului Indian.

Citește mai departe …

Premierul Mihai Tudose a fost în control la TAROM şi la Aeroportul ”Henri Coandă”, pentru a cunoaște problemele reale ale companiilor. La final, șeful Executivului a precizat că „există disponibilitatea personalului din conducerea celor două societăţi de a restrucura şi de a duce partea de management la alt nivel”.

Citește mai departe …

Pentru prima dată în istoria aeroportului, la Timişoara a fost sărbătorit pasagerul 1.000.000 în luna august. Pasagerul cu numărul un milion a fost Elena Gabriela Avram, care a sosit de la Bruxelles-Charleroi, în 17 august, ora 14.45, cu o cursă operată de compania aeriană Ryanair. Pasagera a fost întâmpinată de către reprezentanţi ai aeroportului şi ai companiei aeriene şi a fost premiată în cadrul unui eveniment festiv organizat în zona publică a aerportului, de către Daniel Idolu, directorul Aeroportului, de reprezentantul companiei Ryanair, Denis Barabas, Sales & Marketing Executive, dar şi de alte societăţi comerciale partenere.

Citește mai departe …

Compania Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrala și de Est, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că va continua să-și extindă operațiunile în Iași și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 bazei de la Iași, începând cu luna aprilie 2018.
Totodată, Wizz Air va lansa, de la Aeroportul Iași, șase rute externe noi spre Eindhoven (Olanda), ‪Bilund (Danemarca), Dortmund (Germania), Malmo (Suedia), Salonic (Grecia) și Paris Beauvais (Franța)

Citește mai departe …

Un nou record al traficului de pasageri, la Aeroportul Internaţional Timişoara, în iulie: peste 160.000 de pasageri, într-o singură lună. În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

Citește mai departe …

De pe 29 octombrie 2017, bagajul Wizz Air nu va mai percepe un tarif adiţional pentru bagajul mare de mână de mână adus de pasager la bordul avionului. Bagajul va putea fi mai mare, respectiv 55 x40x23cm, și va fi inclus în preţul biletului.

Citește mai departe …

Bilanţul traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele şase luni ale anului 2017, respectiv ianuarie-iunie, confirmă o creştere spectaculoasă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
În primul semestru al anului 2017, Aeroportul a înregistrat 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri).
O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454 faţă de 6.053 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2016.

Citește mai departe …

Cetăţenii regiunii de deservire a Aeroportului Timişoara vor avea o nouă rută directă: Tel Aviv (Israel), din 30 octombrie. Această nouă cursă regulată va fi operată de compania Wizz Air.

Citește mai departe …

Primele zboruri de vacanţă vor decola săptămâna viitoare de la Timişoara. Cursa care va da startul sezonului estival va duce primii turişti pe litoralul Mării Mediterane, în Turcia (Antalya), luni – în 29 mai.
„Pentru fiecare sezon estival, administraţia Aeroportului Internaţional Timişoara creează condiţii comerciale şi operaţionale pentru ca, noi destinaţii de vacanţă să fie disponibile din Timişoara. Anul acesta, direct din Timişoara, locuitorii din zona de vest a ţării pot ajunge cu avionul pe litoralul Mării Mediterane, Mării Balearice, Mării Ionice, Mării Negre şi Mării Egee”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Citește mai departe …