Afaceri in concubinaj la Drumuri Timisoara

Compania Nationala de Auto¬strazi si Drumuri Nationale din Romania – CNADNR a dat 3,8 mili¬oane de euro numai pe exproprierile inexistente ale drumurilor expres, proiect la care a renuntat in 2009. La nivel national, a risipit cateva zeci de milioane de euro pentru onorariile unor avocati. Si DRDP Timisoara a platit in 2010 consultanta juridica pentru Autostrada Lugoj – Deva nu mai putin de  400.000 de euro catre firma de avocatura Cozac si Asociatii care apartine Rodicai Cozac, cea care de peste zece ani este concubina lui Mircea Purceld. Uniunea consensua¬la dintre cei doi nu este un secret si este extrem de productiva in familie.

Pentru seful de departament din DRDP Timisoara, faptul ca firma de avocatura a concubinei a incasat dintr-un foc aproape jumatate de mi¬lion de euro nu este o problema. „Nu vad nici o problema legala. Traiesc impreuna cu doamna Cozac de vreo zece ani. Insa nu suntem casatoriti, deci legal nu e nici o problema. In plus, eu nu fac parte din directia care se ocupa de aceste treburi si nici din comisiile de licitatie”, a declarat Mircea Purceld. Fericitul concubin al avocatei a provocat un adevarat scandal atunci cand a fost angajat la DRDP. Fost deputat PRM in doua mandate, ramas fara serviciu, Mircea Purceld a fost angajat fara concurs ca sef de departament in 15 iulie 2009. „A fost un post liber care nu prevedea concurs. M-am angajat eu, ca orice muritor de rand, doar nu era sa stau la colt de strada ca sa cersesc. Am si eu dreptul la munca”, a declarat atunci Purceld, care a fost si presedinte al PRM Timis.

Contrar prevederilor legale, Purceld nu a dat concurs pentru aceasta functie de conducere, cand la alte institutii de stat se organizeaza examen pentru aproape orice post, cu atat mai mult pentru cele de conducere. La 62 de ani, Purceld a fost preferat in detrimentul unor specialisti mai tineri care ar fi putut ocupa acest post. In plus, fostul parlamentar nu este un om nevoias. Conform ultimei sale declaratii de avere, acesta este asociat la trei firme, are in Timisoara o casa de 120.000 de euro, un apartament de 63.000 de euro si o casa de vacanta cu teren la Brebu Nou, in Muntii Semenicului, in valoare de 25.000 de euro. Purceld, ca orice muritor de rand, dupa cum s-a autointitulat, isi petrece vacantele in locuri dintre cele mai exotice, conform propriilor declaratii. Are un magazin de pantofi preferat in Bucuresti, de unde isi cumpara marca italiana preferata de pantofi: Moreschi, care costa cateva sute bune de dolari. Fostul deputat adora si poarta numai costumele Pierre Cardin sau Versace. „Articolele de sport le cumpar din Austria, cand plec in vacanta”, a mai declarat el. jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *