Autobuze nepoluante pentru confortul clujenilor!

autobuze_electricve-cluj

Pe 11 iulie, primarul Clujului, Emil Boc, a semnat acordul cadru privind achiziționarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, cel mai târziu în martie 2018. Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvețiene (85%) și de la bugetul local (15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziționate din fonduri locale și europene.
Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, sunt dotate cu wi-fi, camere video, aer condiționat și platformă joasă pentru persoane cu dizabilități. Autobuzele au o garanție de 5 ani, costurile de mentenanță și piese de schimb fiind asigurate de firma câștigătoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km și vor fi încărcate în 13 stații lente și rapide. Încărcarea lentă dureaza 6 ore, iar cea rapidă 10 minute. Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.
“Dorim să oferim clujenilor un transport de calitate, modern, european, ecologic, nepoluant și să creștem numărul autobuzelor în vederea încurajării utilizării transportului în comun”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *