Bagaje de cala

O piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime – latime – lungime) este de 158 de centimetri.

Numarul maxim de piese acceptate per pasager variaza in functie de aeronava TAROM cu care este operat zborul respectiv astfel:

-maxim 3 piese per pasager in cazul aeronavelor de tip ATR 42/72

-maxim 10 piese per pasager in cazul aeronavelor de tip Boeing 737 si Airbus.

 In caz de exces, este necesar aranjament prealabil cu transportatorul.

Pasagerilor nu le este permis sa transporte urmatoarele obiecte in bagajele de cala:

-Obiecte explozive si/sau substante incendiare (munitie, capse explozive, detonatoare, imitatii de dispozitive explozive, cartuse fumigene, pulberi explozive, plastic exploziv etc).

Aceste reglementari se aplica numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii. In cazul curselor operate in regim code-share de partenerii TAROM este posibil sa se aplice alte reguli impuse de operatorul zborului.

Pentru a fi informati, va recomandam sa consultati website-urile de specialitate ale companiilor respective.

Daca in itinerariul biletului participa TAROM in conexiune cu alti transportatori, se vor aplica normele si tarifele de excedent ale primului operator in ruta (TAROM) pentru sectorul/sectoarele pe care se inregistreaza bagajele si ati putea fi taxati pentru excedent bagaj de ceilalti transportatori in ruta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *