Biletele la control!

cfr

Pe 14 septembrie 2016, CFR Călători, Poliţia Transporturi Feroviare București (TF) și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov (IJJ Ilfov) au desfăşurat o acţiune maraton de control în trenuri.
Dintr-un total de aproximativ 1.500 de pasageri care au călătorit în trenurile verificate, au fost fost depistaţi 234 de călători în neregulă, care au plătit bilet cu suprataxă (25 lei), iar pentru 42 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție (cu valori de peste 550 lei/persoană) deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare în tren.
CFR Călători acordă o atenție sporită campaniei de îmbunătățire a calității călătoriei cu trenul. Compania derulează acţiuni care sunt parte din Planul Sectorial de Acțiune privind implementarea Strategiei Naționale Anticorupție și care au drept scop atât îmbunătăţirea calităţii serviciilor feroviare pe termen mediu şi lung, cât și descurajarea călătoriilor fără bilet pe calea ferată. Un aspect important este acordat atitudinii personalului feroviar față de călători și a modului în care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu angajaţii din funcţii comerciale şi de control. Sprijinul susținut al reprezentanţilor Poliției TF și ai Jandarmeriei în aceste acțiuni este foarte important, analizele și statisticile ulterioare conducând la rezultate încurajatoare.
CFR Călători a anunțat că acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. “Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare persoană plătitoare de taxe participă la subvenționarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii pentru realizarea unor călătorii civilizate”, precizează oficialii CFR Călători.
Compania încurajează persoanele care folosesc în mod repetat trenul, elevii și studenții care călătoresc zilnic spre/dinspre instituțiile de învățământ, să își achiziționeze abonamente cu reduceri foarte avantajoase (75% reduceri din tariful de bază la abonamentele pentru elevi și studenți).
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *