Bucharest Music Film Festival

Camerata Regala11111111

ARCUB sărbătorește a XI-a ediție Bucharest Music Film Festival cu zece zile de concerte și proiecții de film în aer liber, între 9 și 18 septembrie, în Piața Universității.
Prima seară se deschide cu cele mai fredonate piese din coloana sonoră a unor filme legendare. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, repertoriul Orchestrei Simfonice din 9 septembrie cuprinde bucăți muzicale ale unor filme de animație, precum Tom și Jerry, coloana sonoră din Spiderman și a altor filme de acțiune sau a unor filme clasice de Hollywood, până la tema muzicală a unor filme românești pentru copii.
Două dintre divele muzicii ușoare românești, Corina Chiriac și Mirabela Dauer, vin pe 10 septembrie la BMFF, unde, sub bagheta lui Ionel Tudor, vor interpreta șlagăre care au scris istorie.
Dacă e duminică, e seară de muzică clasică la BMFF. Piața Universității se va umple de muzica lui Ceaikovski în intrepretarea uneia dintre cele mai noi orchestre, formată din membrii Filarmonicii George Enescu și ai Orchestrei Naționale Radio, Bucharest Symphonic Pops, dirijată de tânărul Sergey Simakov, câștigătorul din Rusia al marelui premiu Jeunesses Musicales București de anul trecut.
Păstrând tradiția proiecțiilor celor mai aplaudate concerte și arii muzicale din țară și străinătate, zilele de luni și marți sunt rezervate la Bucharest Music Film Festival, serilor de film. Dacă în zilele de weekend, publicul BMFF este așteptat de la ora 21 în Piața Universității, în celelalte zile din săptămână, programul festivalului începe de la ora 19, cu recitaluri acapella, concerte fusion ce îmbină genul clasic cu cel electro, pop sau rock, însoțite de proiecții video, spectacole de operetă, percuție sau călătorii acustice cu iz tradițional ale unor ansambluri de suflători.

Ultimul weekend Bucharest Music Film Festival debutează pe 16 septembrie, cu un moment de fantezie fără limite, specific concertelor Cameratei Regale, care de data aceasta urcă scena festivalului alături de solista Operei de Stat din Viena, mezzosoprana Aura Twarowska, de tenorul spaniol Sergi Giménez Carreras și de soprana Katarzyna Dondalska.
Ziua de sâmbătă, 17 septembrie, este rezervată Orchestrei Naționale Radio, care va acompania recitalul soliștilor Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky.
Duminică, 18 septembrie, Bucharest Music Film Festival 2016 se încheie cu „O seară vieneză”. Polcile lui Johan Strauss, Dansurile ungare ale lui Brahms, uverturi și arii din opere mozartiene sunt interpretate de tânăra orchestră de cameră austriacă, Sinfonietta Wien, cu participarea extraordinară a sopranei Milena Arsowska și a lui Andreas Jankowitsch, bas-bariton.
Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Programul Festivalului

Vineri, 9 septembrie
21:00 – 23:00 – Orchestra Simfonică București
Dirijor: Tiberiu Oprea

 

Sâmbătă, 10 septembrie
21:00 – 23:00 Ionel Tudor Orchestra
Dirijor: Ionel Tudor
Soliste: Mirabela Dauer, Corina Chiriac

Duminică, 11 septembrie
21:00 – 23:00 Bucharest Symphonic Pops
Dirijor: Sergey Simakov
Solistă: Mădălina Pașol (pian)

Luni, 12 septembrie
19:00 – Seară de film

Marți, 13 septembrie
19:00 – Seară de film

Miercuri, 14 septembrie
19:00 Natalia Pancec (vioară) & Valentin Mandric (pian)
19:30 Bucharest Winds
Valentin Ghiță – oboi, Sergiu Feier – oboi, Laurențiu Darie – fagot, Ionuț Roșca –  fagot, Emil Vișenescu – clarinet, Constantin Ghiță Urziceanu – clarinet, Sorin Lupașcu – corn, Ioan Gabriel Luca – corn
20:00 Romanian Radio Brass Quintet – Invitată soprana Cecilia Ganovici
Oleg Raileanu – trompetă, Ionel Lazar – trompetă, Vlad Buzdugan – corn, Cătălin Bucerzan – trombon, Marius Hoghi – tubă
20:30 Power Vibes
Alexandru Anastasiu – vibrafon, Irina Rădulescu – marimbă, Alexandru Sturzu – percuție, Andreea Vătui – percuție, Claudiu Purcărin – percuţie
Joi, 15 septembrie
19:00 Opereta în Trei
Gabriela Daha (soprană), Valentino Tiron (june comic), Adina Cocargeanu (pian)
19:30 Grupul Vocal Acapella
Sopran – Gabi Madinca / Dana Caraman / Mioara Buhalteanu
Mezzo sopran – Alina Opriță
Alto –  Beatrice Vătavu
Tenor – Andrei Vătavu / Tudor Tănase
Bas-bariton – Daniel Drăgulin / Silviu Enache / Constantin Balan
Dirijor și solist – George Miron
20:00 Zoli Toth Project

Vineri, 16 septembrie
21:00 – 23:00 Camerata Regală
Dirijor: Constantin Adrian Grigore
Soliști: Katarzyna Dondalska – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Sergi Giménez Carreras – tenor

Sâmbătă, 17 septembrie
21:00 – 23:00 Orchestra Națională Radio
Dirijor: Cristian Oroșanu
Soliști: Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky

Duminică, 18 septembrie
21:00 – 23:00 O seară vieneză  – Sinfonietta Wien
Dirijor: Vinicius Kattah
Soliști: Milena Arsowska (soprană), Andreas Jankowitsch (bas-bariton)
Concert maestru: Cristian Nenescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *