CE somează România să aplice normele privind combustibilii alternativi

ue11111111

Comisia Europeană a trimis un aviz motivat către România, Grecia, Irlanda, Malta, Polonia, Slovenia şi Marea Britanie, solicitându-le să-şi notifice cadrul naţional de politică bazat pe normele UE privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi.
Comisia a decis să trimită o scrisoare de punere în întârziere Suediei, care a notificat un cadru naţional de politică ce nu conţine elementele minime cerute de directivă.
Cadrul naţional de politică este principalul instrument prevăzut de directivă pentru a asigura crearea unor infrastructuri suficiente pentru combustibili alternativi, inclusiv a unor puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi a unor puncte de realimentare cu gaz natural şi hidrogen, şi pentru a evita fragmentarea pieţei interne, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
Statele membre care au primit aviz motivat au la dispoziţie două luni pentru a-şi îndeplini obligaţiile care le revin în temeiul directivei; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *