CFR suplimentează trenurile în vacanța de Sfânta Maria

sf-maria

În contextul unui trafic crescut prilejuit de Sărbătoarea Sfintei Maria, CFR Călători operează cu întreg parcul activ de material rulant și programează suplimentar, operativ, capacități (vagoane și trenuri) de transport pe rutele la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.
Pentru această perioadă, CFR Călători suplimentează și personalul în marile gări, la casele de bilete, pentru preluarea fluxului de călători și limitează vânzarea biletelor fără loc, astfel încât să se evite supraaglomerarea vagoanelor și suprasolicitarea sistemelor de climatizare.
De exemplu, în Gara de Nord, în perioada 11-15 august vor lucra zilnic între 25 și 28 de casieri. Persoane din conducerile sucursalelor din teritoriu și Central sunt de serviciu pentru organizare și luare de decizii operative.

Trenuri suplimentare pe 15 august

Față de graficele zilnice de circulație, în data de 15 august 2017 vor circula suplimentar:

Un tren InterRegio, Mangalia (plecare 16:50) – Constanța (sosire 18:17/ plecare 18:51) – București Nord (sosire 21:46)

Un tren Regio, Cacica (plecare 14:00) – Suceava Nord (sosire 14:49)

Două trenuri Regio, Dej – Cluj Napoca

Un tren InteRegio, Dej – Gherla și retur

Un tren InteRegio, Dej – Iva Mică

Programul agențiilor de voiaj

Agențiile de voiaj CFR care se află în incinta centrelor comerciale Titan, Carrefour Colentina și Iulius Mall vor fi deschise pe 15 august și vor respecta programului de lucru al acestora, iar restul agențiilor vor fi închise.

Verificări suplimetare la sistemele de climatizare

În Depouri și Revizii de Vagoane se fac verificări suplimentare la instalațiile de climatizare pentru diminuarea și evitarea defectărilor de natură tehnică. Cu toate acestea, CFR anunță că pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități la temperaturi extreme de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius.

Pregătiri cu stocuri de apă

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. “Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România”, se arată într-un comuncat de presă al CFR.
Totodată, CFR recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.
De asemenea, este recomandat ca, în cazul unei călătorii cu trenul în condiții de caniculă, pasagerii să aibă la ei o sticlă cu apă, medicația necesară (în caz de nevoie), iar dacă se simt rău sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *