Circulatie ingreunata din cauza cetii pe numeroase drumuri din tara

Vizibilitatea este redusa sub 100 de metri, ajungand, pe alocuri, si la 50 de metri, pe multe drumuri nationale si judetene, dar si pe segmente ale Autostrazii Bucuresti-Constanta si ale Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Judetele in care exista astfel de probleme de vizibilitate sunt: Arges, Buzau, Vrancea, Valcea, Gorj, Olt, Brasov, Braila, Tulcea, Covasna, Teleorman, Mehedinti, Dolj, Calarasi, Dambovita, Galati, Suceava, Iasi, Neamt, Botosani, Bacau si Vaslui.

Pe drumurile din judetele mentionate pot fi intalnite portiuni cu vizibilitate mai buna, dar si segmente de drum cu vizibilitate redusa uneori la mai putin de 50 de metri.

In conditii de vizibilitate redusa soferii trebuie sa respecte cateva reguli pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite: utilizarea luminilor de intalnire si de ceata pe toate categoriile de drumuri; deplasarea cu viteza redusa; evitarea efectuarii depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase; marirea distantei de siguranta dintre vehicule. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *