CNADNR a incasat in primele 10 luni circa doua milioane de euro din valoarea amenzilor date de ISCTR

Potrivit acesteia, in urma unor noi prevederi legislative, adoptate in ultima sedinta de Guvern, cuantumul sanctiunilor aplicate de ISCTR va fi varsat integral la bugetul de stat, in conditiile in care, pana acum, doar 10% mergea la bugetul de stat, iar 90% la CNADNR, precizeaza Agerpres.

”Vreau sa precizez ca pana acum 10% mergea la bugetul de stat si 90% la CNADNR. Din aceasta suma, CNADNR a incasat in primele zece luni din 2013 circa doua milioane de euro”, a spus Teodora Trandafir.
De asemenea, conform modificarii OG 26/2011, procentul platit din incasarile Autoritatii Rutiere Romane catre ISCTR a fost redus de la 60% la 20%.
In plus, un nou articol prevede ca amenzile neincasate vor fi preluate de Ministerul Finantelor Publice, ceea ce inseamna ca persoanele fizice si juridice vor putea fi executate silit pentru neplata acestor amenzi, a adaugat reprezentantul MT.
Executivul a adoptat, pe 30 octombrie, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art. 3, lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2011 privind infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *