CNADNR va renunta la contractele neperformante in 2011

Premierul Emil Boc este convins ca risipa de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi va deveni istorie, incepand din acest an.

Despre contractele neperformante de la CNADNR s-a scris foaerte mult in presa. In repetate rnduri jurnaistii au atras atentia ca CNADNR a preferat sa construiasca cele mai dificile centuri cu banii de la buget, iar fondurile obtinute prin programe europene nu au facut altceva decat sa genereze costuri suplimentare. Mai mult, reprezentantii companiei ar fi gresit calculele, iar constructorii au speculat erorile. S-a ajuns astfel la costuri suplimentare de 46 de milioane de euro.

Aproape pentru fiecare sosea de centura inaugurata cu fast, Compania de drumuri a fost nevoita sa achite penalizari si despagubiri. Astaldi a primit in plus 29 de milioane de euro pentru centura Pitestiului, iar pentru soseaua care ocoleste Craiova alte 6 milioane de euro. Nici centura cu regim de autostrada de la Sibiu nu a fost facuta fara despagubiri. 11 milioane de euro a primit constructorul in plus, gratie calculelor gresite ale beneficiarului.

Si franturile din Centura Capitalei au costat cu mult mai mult decat estimarile. 20 de kilometri din centura Bucuresti Nord au costat 400 de milioane de lei. Centura Clujului nu este inca gata, desi in 2006 compania platea pentru consultanta aproape 200.000 de euro. Doi ani mai tarziu, refacerea stu¬diului de fezabilitate a costat alte 50.000 de euro. antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *