Critici de la vecinii nostri bulgari: Romania trebuie sa dea dovada de angajament la constructia podurilor peste Dunare

Ministrul a lansat lucrarile de reabilitate a podului Ruse-Giurgiu, in prezenta ambasadorului ungar la Sofia, Judith Lang.

Plevneliev a aratat ca Romania nu a luat nicio decizie privind reducerea taxei peste pod si reabilitarea acestuia, desi au avut loc negocieri intre cele doua parti.

El a adaugat ca guvernul bulgar a facut eforturi pentru a se asigura ca vor fi construite al treilea si al patrulea pod peste Dunare, intre Oriahovo si Bechet, respectiv Silistra si Calarasi.

Cu toate acestea, Romania nu demonstreaza acelasi angajament ca Bulgaria pentru aceste proiecte comune, potrivit sursei citate.

Plevneliev a anuntat totodata ca linia de cale ferata de pe podul de la Ruse are nevoie de modernizare pentru cresterea traficului.

La 1 iunie, guvernul bulgar a redus taxa pentru automobilele care traverseaza podul de la Ruse de la 6 euro la 2 euro.

In privinta celui de-al doilea pod pe Dunare, intre Calafat si Vidin, Comisia Europeana (CE) va extinde cu doi ani termenul de finalizare a constructiei, pana in octombrie 2012, a anuntat, miercuri, Ministerul Transporturilor de la Sofia.

Constructia acestui pod beneficiaza de finantare prin programul Instrument Structural de Pre-Aderare (ISPA) si trebuia sa se incheie in octombrie anul trecut, dar a fost intarziata din cauza unor dificultati tehnice. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *