Dachser, creştere solidă pentru anul fiscal 2015

DACHSER111

Dachser (furnizor de servicii logistice privat, cu sediul în Kempten, Germania) raportează o creştere organică solidă pentru anul fiscal 2015. Cifra de afaceri consolidată a înregistrat o creştere de 6,5% comparativ cu anul trecut, ajungând la 5,64 miliarde euro. La numărul transporturilor de mărfuri, rata de creşterea fost de 4,0%, acesta cumulând 78,1 milioane expediţii, iar tonajul a crescut cu 5,2%, ajungând la 37,3 milioane tone. Factorii principali care au contribuit la atingerea performanței au fost diviziile de servicii de transporturi terestre pentru produse industriale şi pentru produse alimentare din Europa.
“Am cules roadele politicii nostre de investiţii şi a strategiei de creștere pe termen lung, pe care le implementăm consecvent în întreaga companie”, declară Bernhard Simon, CEO al Dachser. „Exporturile europene rămân motorul nostru de creștere, la care se adaugă soluțiile logistice complete care combină inteligent transporturile terestre, aeriene şi navale. Clienții noștri apreciază, înainte de toate, angajamentul nostru constant pentru calitate”.

Evoluţia în detaliu a afacerii

În cadrul diviziei de transporturi rutiere, cu o pondere de 72% în cifra de afaceri Dachser, Dachser European Logistics (EL) continuă să beneficieze de evoluţia exporturilor, ca motor principal de creștere. În 2015, Dachser a generat venituri în valoare de 3,433 miliarde euro (+5,5%) din servicii de transport şi depozitare a mărfurilor industriale. Numărul şi cantitatea expediţiilor au crescut cu 3,8% şi, respectiv, 4,2%. “Am acţionat pe piață cu mult profesionalism şi flexibilitate în acest an dificil pentru Europa, şi am fost capabili să producem creştere în toate centrele logistice regionale de transport terestru“, mai spune Bernhard Simon.
La performanțele consistente generate de exporturi în Germania și Franța s-au alăturat şi ratele de creștere cu doi digiţi ale diviziilor EL Europa Centrală şi de Nord, respectiv EL Iberia. „Reorientarea Azkar către operațiunile europene a produs rezultate favorabile”, a declarat Bernhard Simon. „Am reușit să câștigăm încrederea clienților mari și, în plus, să investim în piețe noi. În ultimul an, am modernizat în Peninsula Iberică 48 de centre logistice specializate pentru transportul mărfurilor periculoase (ADR) și, astfel, am obţinut accesul la industria chimică din Spania – un sector pe cât de robust, pe atât de orientat către export”.
Cu o cifră de afaceri realizată în valoare de 741 milioane de euro, în creştere cu 8,1% faţă de anut trecut, divizia Dachser Food Logistics a ajuns campion din punct de vedere al ratei anuale de creștere. Pe de o parte, la nivel național, performanţele diviziei logistice pentru produse alimentare se datorează în mare parte succesului întreprinderilor care operează în distribuţia bunurilor de larg consum. Pe de altă parte, Rețeaua Europeană pentru Siguranță Alimentară a evoluat în direcţia favorizării transporturilor transfrontaliere de alimente. Având 13 membri, opt corespondenți și curse de transport regulate între 29 de țări, aceasta a devenit rețeaua alimentară cu cea mai mare acoperire din Europa. „Noi contribuim la succesul companiei prin investiții în rețea. Ne-am deschis un nou centru logistic în Erlensee, lângă Frankfurt, care serveşte şi ca hub central pentru transporturile de alimente în Europa”, a declarat Bernhard Simon.

DachserInterlocking

 

Dachser Air & Sea Logistics a generat în 2015 o rată anuală de creştere de 8,0% şi a contribuit, în total, cu 1,599 miliarde de euro la cifra de afaceri consolidată.
„Suntem prezenţi fie direct, fie prin intermediul partenerilor noştri, în cele mai importante centre economice ale lumii, astfel încât anul trecut ne-am extins rețeaua proprie mai puţin relevant din punct de vedere geografic”, explică Simon. „Ne concentrăm mai curând pe procese standardizate, pe sisteme informatice integrate, precum și pe conexiunea strânsă cu rețeaua noastră pan-europeană de transporturi terestre. Dorim să le oferim clienţilor soluţii logistice globale pentru distribuția și aprovizionarea dintr-o singură sursă, un concept pe care noi îl numim DachserInterlocking”.
Simon a anunțat investiții ridicate pentru anul în curs: „După ce investiţiile efectuate anul trecut au cumulat 81 milioane euro, nivelul investiţiilor planificate pentru 2016 se ridică la circa 125 milioane euro. O parte din acești bani vor fi investiţi în sectorul IT și în dotări tehnice. Partea leului va merge, la fel ca în anii precedenți, în consolidarea rețelei noastre pan-europene de transport rutier; vom construi centre logistice noi sau vom extinde facilităţile logistice existente în Austria, Franța, Germania și Polonia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *