De la Iași, în zbor, direct la Glasgow, Florența și Milano!

aeronava Blue Air111111

Compania Blue Air și Aeroportul Iași anunță deschiderea a trei rute externe noi, începând din luna iunie a acestui an. Este vorba despre Iași-Glasgow, Iași-Milano (Bergamo) și Iași-Florența, ce vor deveni operabile din 15 iunie 2017. Toate cele trei zboruri vor avea câte două, respectiv trei frecvențe pe săptămână.
Luna iunie va fi, așadar, extrem de activă în ceea ce privește diversificarea portofoliului de rute de la Aeroportul Iași, după ce tot Blue Air anunțase că va mai deservi trei destinații externe (Berlin, Torino și Valencia) în aceeași perioadă. Dacă în 2015, de la Aeroportul Iași se putea călători, cu Blue Air, spre o singură destinație externă (Paris), acum, capitala Moldovei este punct de plecare spre zece destinații europene importante. Numărul total de rute deschise de la Aeroportul Iași a ajuns, în prezent, la 20 externe și 5 interne.
„Prin introducerea celor trei rute noi, Aeroportul Iași naște noi punți către lume. Legatura cu Glasgow, o adevarată zonă metropolitană, este profitabilă pentru mediul universitar și cultural și, nu în ultimul rând, este benefică pentru turism și traficul etnic; mulți concetățeni lucrează acolo, iar acum aceștia pot să ajungă mai ușor acasă și să fie, la rândul lor, vizitați de familie. Suntem optimiști că această ruta va fi un produs de succes, ținând cont de solicitările tot mai numeroase din ultima perioadă. Mai mult, strategia noastră este să consolidăm portofoliul de rute de la Iași și să continuăm negocierile pentru conectarea directă cu cât mai multe orașe din nordul Europei. Totodată, distribuirea zborurilor în Italia este foarte bine echilibrată în acest moment. Din iunie, apare o nouă posibilitate de zbor spre Milano, un oraș foarte apreciat de turiști și, în același timp, o nouă destinație de vacanță, Florența”, a declarat conducerea Aeroportului Internațional Iași.
Oficialii mai precizează că evoluția numărului de rute externe, care a ajuns la 20 în prezent, înseamnă o provocare pentru Aeroportul Iași, iar proiectul de extindere aeroportuară trebuie implementat cât mai repede. Totodată, ei speră ca baza Blue Air, care există la Iași, să se dezvolte în acest an, prin alocarea unei noi aeronave.
„Ne face plăcere să le oferim ieșenilor posibilitatea de a călători către trei noi destinații: Florența, Glasgow și Milano Bergamo. Colaborarea excelentă cu Aeroporul Internațional Iași ne-a determinat să investim în continuare, la nivel local, dezvoltarea bazei noastre, facilitând crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Gheorghe Răcaru, director general al companiei Blue Air.

Orarul zborurilor IAȘI – GLASGOW:  marți și sâmbătă

Iași 21:00 – 22:50 Glasgow

Glasgow 23:50 – 05:30 Iași

Orarul zborurilor IAȘI – MILANO (Bergamo): marți, joi și sâmbătă

Iași 10:30 – 12:00 Milano Bergamo

Milano Bergamo 12:45 – 16:15 Iași

Orarul zborurilor Iași – Florența: marți și joi

Iași 17:00 – 18:20 Florența

Florența 19:00 – 22:15 Iași

Anul acesta, cu Blue Air, se poate călători de la Aeroportul Iași spre 17 destinații: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Valencia (de la 1 iunie 2017), Torino (din 3 iunie 2017), Berlin (din 4 iunie 2017), Florența și Milano (din 15 iunie 2017), Glasgow (din 17 iunie 2017), București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Constanța (din 15 iunie 2017).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *