Acasă » Pe categorie » Eco

Flotele de vehicule electrice, un viitor posibil

Multe companii se gândesc serios să aducă vehicule electrice în flotele lor auto. Un accent pe reducerea emisiilor din transport și pe sustenabilitate este cea mai recentă tendință de care beneficiază companiile în diverse moduri. În același timp, însă, firmele se tem adesea că nu vor reuși să integreze cu succes vehiculele electrice în flotele lor.

Astăzi, 28 ianuarie, la Bruxelles, a avut loc Conferința publică la nivel înalt privind implementarea Pactului Ecologic European și a Legii privind clima la nivel european. Discuțiile s-au axat pe felul în care Uniunea Europeană va implementa Pactul Ecologic European – Green Deal.

Citește mai departe …

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) lansează programul „Natura în spirit și fapte – voluntariat pentru viitor”, generat din dorința de a constitui un parteneriat între cetățeni și administratorii ariilor naturale protejate pentru a împărtăși idei și experiență, în scopul asigurării armoniei omului cu natura.

Citește mai departe …

Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbană, a ajuns în Bucureşti. Începând de astăzi, 24 mai 2019, locuitorii oraşului se vor putea bucura de un nou mod de transport urban, folosind sistemul de închiriere de trotinete electrice care îi va ajuta să se deplaseze prin capitală într-un mod rapid, uşor şi sustenabil. Trotinetele sunt disponibile în principalele zone din București, la gurile de metrou, langă parcuri, instituții publice, teatre și muzee.

Citește mai departe …

Peste 50.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate au fost predate spre reciclare în prima lună a campaniei „România Reciclează”, organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autoritățile publice locale. Încurajați de sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!” și de recompense, sute de români au predat spre reciclare aparatura electrică veche.

Citește mai departe …

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă și în 2019 seria de acțiuni de responsabilitate socială, menite să sprijine comunitățile locale din apropierea proprietăților pe care le deține.

Citește mai departe …

În perioada 2-4 aprilie, Montevideo, capitala Uruguayului, a găzduit cea de-a treia reuniune a grupului de lucru deschis (OEWG-3), în cadrul Abordării Strategice a Managementului Chimicalelor (SAICM). Evenimentul a avut loc la Antel Arena. Președinția română a Consiliului a coordonat poziția comună a statelor UE în cadrul SAICM.

Citește mai departe …

Ieri, a avut loc o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a A2, în județul Constanța, la kilometrul 193+760 al Autostrăzii A2, în apropierea localității Siminoc, pe raza UAT Murfatlar. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la acțiunea organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (RNP Romsilva), care marchează debutul Lunii Plantării Arborilor.

Citește mai departe …

Miercuri, 27 februarie, începând cu ora 09:00 la Hotel Raddison Blu, București va avea loc evenimentul „2019 – noi provocări privind taxele la Fondul pentru mediu”, eveniment organizat de Deloitte România și BusinessMark. Vor participa experți și decidenți ce vor dezbate impactul asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor datorate la Fondul pentru Mediu, în principal referitoare la ambalaje și echipamente electrice și electronice.

Citește mai departe …

Ministerul Apelor și Pădurilor a lansay pe 7 ianuarie 2019 Campania națională de informare „Apăr apa!”, parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” implementat de MAP și finanțat dintr-un împrumut al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Citește mai departe …