Acasă » Pe categorie » Eco

Portalul www.inspectorulpadurii.ro va beneficia de îmbunătățiri

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță implementarea unor îmbunătățiri pentru portalul public www.inspectorulpadurii.ro, instrumentul electronic de supravegherea exploatării și transportului de masă lemnoasă din România.
„Pachetul Inspectorul Pădurii, atât aplicația mobilă, cât și portalul web, reprezintă instrumente esențiale în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure. Chiar dacă sistemele se află încă în variantă de testare, ele și-au dovedit deja utilitatea. Acest exercițiu de transparență unic în Europa și în lume trebuie să continue și să fie îmbunătățit; tocmai de aceea specialiștii noștri lucrează pentru a introduce noi parametri, care vor crește acuratețea și eficiența sistemelor informatice de urmărire a trasabilității lemnului”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor.

Lidl continuă investițiile în România și a deschis, pe 24 noiembrie, magazinul cu numărul 25 din București. Unitatea este situată pe strada Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu, Nr. 58A, București.

Citește mai departe …

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat astăzi Programul Casa Verde Clasic, atât pentru populație, cât și pentru persoanele juridice. Populația poate începe pregătirea dosarelor de finanțare care vor fi depuse, la sediile agențiilor pentru protecția mediului din județele de reședință, în sesiunea programată între 10 și 24 octombrie.

Citește mai departe …

La cinci ani după lansarea primului său vehicul electric, Renault, pionier al mobilității 100% electrice și lider de piață în Europa, predă cheia vehiculului cu numărul 100.000. Acesta este un ZOE și a fost înmânat lui ÅsmundGillebo, un norvegian de 41 de ani. Pentru a profita cât mai mult de ZOE, acesta a primit, de asemenea, cinci ani de încărcare de la Fortim și 100.000 de minute de încărcare de la Gronnkontakt, doi furnizori locali de energie.

Citește mai departe …

Suma de 14,5 milioane de lei va fi alocată chiar din acest an pentru asigurarea pazei și a lucrărilor silvice din pădurile private mai mici sau egale cu 30 ha. Alocarea fondurilor a fost decisă în cadrul rectificării bugetare aprobate de Guvernul României și la propunerea Ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

Citește mai departe …

IRIDEX are la dispoziție 60 de zile pentru a remedia toate deficiențele. “Dacă nu o face, Garda de Mediu poate solicita suspendarea autorizației integrate de mediu, care presupune încetarea activității agentului economic”, a subliniat ministrul Mediului.

Citește mai departe …

Urban_WINS, un nou proiect European finanţat prin Programul de Cercetare şi Inovare “Horizon 2020”, va studia modul în care oraşele utilizează resursele şi produsele realizate, precum şi modul în care sunt eliminate deşeurile generate, în vederea dezvoltării şi testării unor planuri şi soluţii inovative, în scopul îmbunătăţirii metodelor de prevenire şi gestionare a deşeurilor.
Aceste planuri strategice vor fi testate în 8 oraşe-pilot din 6 ţări europene – Austria, Italia, Portugalia, România, Suedia şi Spania.

Citește mai departe …

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează, începând cu 26 mai 2016, proiectul „Dezvoltarea capacității administrative a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a implementa politica în domeniul managementului deșeurilor și al siturilor contaminate – C.A.D.S.’’, cod SIPOCA 21. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni și are un buget de 16.126.845,90 lei.
Asistența comunitară nerambursabilă este asigurată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă întărirea capacității administrative a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a implementa politica de gestionare a deșeurilor și siturilor contaminate.

Citește mai departe …

Pe 24 iunie, Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică Programul „Infrastructură de alimentare verde”, prin care va fi demarată rețeaua națională de puncte de alimentare pentru autovehiculele electrice din România.

Citește mai departe …

Anul trecut s-au vândut în România doar 495 de vehicule electrice și hibride, în timp ce la nivel european, la sfârșitul lui 2015, erau înregistrate 97.687 de astfel de vehicule. Este clar că avem nevoie de implicarea autorităților în susținerea inițiativelor din domeniu ale mediului privat, altfel progresul va fi mai lent. Este nevoie de mai multe scheme de sprijin pentru achiziția vehiculelor eco sau de alte facilități fiscale, dar și de accelerarea dezvoltării infrastructurii stațiilor de încărcare. Prin acest eveniment am vrut să arătăm că aceste noi soluții de mobilitate sunt accesibile și că lipsa stațiilor de încărcare nu reprezintă un punct blocant pentru cei care nu ies din oraș. Toate studiile arată că șoferii preferă să își încarce mașina la birou sau acasă și nu de la stațiile publice de încărcare. Noi o să continuăm eforturile în această direcție și îi vom încuraja constant pe clienți să aleagă alternativa vehiculelor eco, punându-le la dispoziție soluții adaptate activității zilnice.

Citește mai departe …