Acasă » Pe categorie » Eco

Perdea forestieră de protecție a Autostrăzii Soarelui

Ieri, a avut loc o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a A2, în județul Constanța, la kilometrul 193+760 al Autostrăzii A2, în apropierea localității Siminoc, pe raza UAT Murfatlar. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la acțiunea organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (RNP Romsilva), care marchează debutul Lunii Plantării Arborilor.

Miercuri, 27 februarie, începând cu ora 09:00 la Hotel Raddison Blu, București va avea loc evenimentul „2019 – noi provocări privind taxele la Fondul pentru mediu”, eveniment organizat de Deloitte România și BusinessMark. Vor participa experți și decidenți ce vor dezbate impactul asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor datorate la Fondul pentru Mediu, în principal referitoare la ambalaje și echipamente electrice și electronice.

Citește mai departe …

Ministerul Apelor și Pădurilor a lansay pe 7 ianuarie 2019 Campania națională de informare „Apăr apa!”, parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” implementat de MAP și finanțat dintr-un împrumut al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Citește mai departe …

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, participă la deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a 24-a Conferințe a Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind schimbările climatice – COP24, organizată în Katowice, Polonia. Șefii de state și de guverne prezenți la COP24 au fost întâmpinați de președintele Poloniei, Andrzej Duda, și de secretarul general al ONU, António Guterres.

Citește mai departe …

Dacă în urmă cu 20-25 de ani dieselul era motorizarea predilectă a vehiculelor utilitare, astăzi domină autoritar vânzările de automobile la nivel european cu un procent care depăşeşte pragul de 50%. Potrivit ultimelor date statistice, în România, aproape 40% din parcul auto funcţionează cu motorină. Directorul tehnic al Registrului Auto Român,  ing. Cristian Bucur, explică […]

Citește mai departe …

Mercedes-Benz a livrat primul model de autobuz de serie cu sistem de propulsie complet electric către compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg. Acesta este primul dintr-o comandă de 20 de autobuze eCitaro.

Citește mai departe …

Malurile pârâului Valea Copacilor din zona localității Costești, județul Argeș, au fost puternic erodate din cauza viiturilor din acest an, punând în pericol atât clădirile, cât și cimitirul localității. Din acest motiv s-a impus realizarea protecției malurilor în regim de urgență.

Citește mai departe …

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, inspectează lucrările de ecologizare a lacului Bicaz, efectuate de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR).

Citește mai departe …

Un consorțiu condus de UPS a implementat o tehnologie revoluționară de încărcare în Londra, care permite reîncărcarea simultană a flotei de vehicule electrice, fără a fi nevoie de investiții pentru modernizarea rețelei electrice. Acest anunț marchează sfârșitul dependenței de vehiculele cu motoare cu ardere internă, permițând UPS să crească numărul de vehicule electrice care operează în centrul din Londra de la 65, în prezent, până la toate cele 170 de vehicule din centru.

Citește mai departe …

Kaufland România va suporta toate costurile de alimentare ale clienților săi, posesori de vehicule electrice, din dorința de a încuraja tranziția către un mod de transport sustenabil și de a proteja astfel mediul înconjurător. Măsura vine în contextul deciziei Renovatio de a introduce un sistem de tarifare al serviciului de încărcare a mașinilor electrice în cadrul rețelei e-charge, începând cu 19 martie 2018. Astfel, din această dată, Kaufland România va pune la dispoziția clienților săi carduri de încărcare a mașinilor electrice, care asigură gratuitatea alimentării și sunt utilizabile exclusiv la cele 20 de stații din parcările magazinelor sale.

Citește mai departe …