Ekol România investește într-un nou spațiu logistic

ekol1

Ekol Logistics se dezvoltă în România, semnând un contract de închiriere pe o durată de 5 ani pentru un nou depozit localizat în apropiere de București, pe autostrada A1, km 23.
Începând cu luna decembrie 2017, Ekol România își extinde operațiunile într-un nou spațiu logistic în CTPark Bucharest, clasa A, cu 6,000 m² zonă de birouri și zonă de depozitare. În prezent, Ekol operează două depozite în CTPark, precum și unul în Timișoara, acoperind un spațiu total de 14,000 m².
Noul depozit dispune de 9 rampe de încărcare, 2 rampe de tip drive-in, o capacitate de depozitare de 10,000 europaleți și o înălțime de 12 metri. De asemenea, dispune de un sistem de securitate CCTV de top și software precum Quadro sau WMS, dezvoltate și implementate în totalitate de departamentul R&D Ekol. Spațiul logistic a fost proiectat să respecte cele mai înalte cerințe de securitate, cu scopul de a obține Certificarea TAPA. Acest lucru va aduce beneficii semnificative activității Ekol în România.
Prin intermediul acestui nou spațiu de depozitare, Ekol va putea furniza cele mai bune soluții logistice clienților actuali, precum și viitorilor clienți, deservind diverse industrii, cum ar fi Automotive, Electronice, FMCG, Retail/E-commerce.
“Suntem foarte bucuroși că am făcut acest pas, în conformitate cu strategia noastră globală de dezvoltare, demonstrând că Ekol crește și devine din ce în ce mai puternică pe piața din România. Încă de anul trecut,  știam că această investiție este necesară pentru noi, având ca scop consolidarea prezenței pe piața locală ca furnizor de logistică integrată. Intrăm într-o nouă etapă în care ne vom dezvolta oportunitățile de afaceri și vom oferi suport total clienților noștri, prin soluții personalizate. Datorită noilor noastre resurse și spațiului mai mare de depozitare, cu siguranță vom adăuga valoare afacerii clienților noștri, prin flexibilitate și inovație”, a declarat Alecsandru Mucenic, Country Manager Ekol Romania.
Ekol Romania a fost înființată la finalul anului 2011, ca o etapă importantă a dezvoltării Ekol în Europa. În prezent, are două filiale, în București și Timișoara, 3 facilității logistice cu un spațiu total de 14,000 m², o flotă ecologică formată din 227 de camioane și aproape 400 de angajați.
Ekol Romania furnizează servicii de transport rutier, aerian și maritim, logistică contractuală, servicii cu valoare adăugată, servicii de cross-dock și vămuire, precum și distribuție. Ekol oferă numeroase beneficii, calitate, fexibilitate, prețuri competitive, planificarea inteligentă a operațiunilor logistice, precum și a rutelor.
Cifra de afaceri Ekol Romania se va ridica la 15 milioane euro pe anul 2017, iar pentru 2018 au fost bugetate 18 milioane de euro.
În 2018, Ekol va dezvolta rețeaua intermodală a Grupului prin deschiderea unei conexiuni Ro-Ro intre Portul Yalova, Istanbul și Portul Constanța. Pentru o implementare de succes, Ekol plănuiește deschiderea unor birouri operaționale în Portul Constanța.
„Această soluție revoluționară va aduce imense avantaje competitive clienților, partenerilor și va contribui la dezvoltarea Portului Constanța. Prin intermediul acesteia, imaginați-vă că în jur de 600 de camioane vor fi scoase de pe drumurile dintre Turcia și România și viceversa. Toată lumea va avea de câștigat în urma implementării acestui serviciu lansat de către Ekol”, a declarat Alecsandru Mucenic.
Este important de menționat faptul că Ekol deține 6 nave Ro-Ro și, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, a finalizat, în luna octombrie a acestui an, construcția primului port Ro-Ro din Turcia, Terminalul Ro-Ro Yalova, deținut exclusiv de Ekol.
Urmărind strategia de a construi o rețea puternică pe piața locală, Ekol România va crește și mai mult anul următor, prin deschiderea celei de-a treia filială, în Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *