Executivul face economii la drumuri si autostrazi. Bugetul pentru infrastructura nu a crescut comparativ cu 2010

Conform proiectului de buget, anul acesta, Ministerul Transporturilor a alocat 1,42 de miliarde de euro pentru investitiile in infrastructura, atat in drumuri nationale, cat si in autostrazi. Suma este similara celei alocate anul trecut si ar ajunge pentru finalizarea a 200 de kilometri de autostrada.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a promis ca anul acesta vor fi finalizati 117 kilometri de autostrada. Conform cotidianului Gandul, este vorba despre tronsoanele Cernavoda-Medgidia, Medgidia-Constanta, Arad-Timisoara si centurile municipiiilor Constanta si Arad.

Tot anul acesta ar trebui sa fie finalizate si mai multe variante ocolitoare. Intre ele, cele din zona de nord a Capitalei, din Suceava si din Cluj.

De asemenea, in plan este si reabilitarea a 238 kilometri de drumuri nationale, actiune care ar putea costa circa 178 milioane de euro.

Din total, doar 43 kilometri de drumuri nationale vor fi reabilitati cu bani de la bugetul de stat. Pentru restul proiectelor, finantarea va fi asigurata cu ajutorul institutiilor financiare internationale.

Din bugetul CNADNR pe anul acesta, 74% din sume urmeaza sa mearga la investitii. Daca diferentele dintre ceea ce scrie in buget si ceea ce se face efectiv vor ramane la fel de mari ca anul trecut, investitiile vor totaliza cu 8% mai putin, respectiv 1,3 miliarde de euro.

In ceea ce priveste angajatii Companiei, acestia vor avea anul acesta un salariu mediu lunar de 2.046 de lei. La finele acestui an, CNADNR va avea un numar total de salariati de 6.566, ceea ce inseamna ca anul acesta vor fi angajate 150 de persoane. antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *