Acasă » Pe categorie » Fără categorie

Transportatorii vor să protesteze mâine, cu ocazia vizitei președintelui francez Emmanuel Macron la București

”Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul loi Macron, legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autoritățile române să apere interesul României și al industriei românești de transport rutier”, a declarat Radu Dinescu, secretar general UNTRR.

“Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preţ, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectării, 36 de luni execuţiei lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de minim 60 de luni”, precizează CNAIR în comunicatul de presă.

Citește mai departe …

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a declarat mulțumit de activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, și a Cabinetului Mihai Tudose. În schimb, a spus că a fost nemulțumit de activitatea fostului ministru PNL al Transporturilor, Ludovic Orban.

Citește mai departe …

Consiliul de Administraţie al TAROM l-a numit în funcţia de director general interimar pe Alexandru Susanu, un angajat cu vechime în companie, responsabil cu operaţiunile de zbor.

Citește mai departe …

Directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din funcţie. Premierul Mihai Tudose a spus, luni dimineaţă, că verificările dispuse de el vor fi făcute, chiar dacă Davidoiu a demisionat.

Citește mai departe …

Expoziția tehnică IEAS se apropie de cea de a XIII-ediție, evenimentul fiind găzduit de Palatul Parlamentului între 19 și 22 septembrie. Anul acesta, Internațional Electric & Automation Show propune vizitatorilor o experiență unică ce include prezența a peste 80 de companii expozante, workshop-uri tematice, conferințe business, dar și un concurs studențesc de inovare tehnică. Competiția […]

Citește mai departe …

“Nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneți. Adică după ce avem pierderea asta, după ce mai luăm avioane, ultimul punct pe care îl aveți în vedere e să faceți o analiză a funcționării, a eficienței. Pai cu aia trebuia să începeți, domnule ministru”

Citește mai departe …

Un tren care circula pe ruta București-Constanța a lovit mortal patru persoane. Accidentul a avut între stațiile Pasărea și Brănești, din județul Ilfov, în această dimineață.
Victimele sunt o femeie și cei trei copii ai săi, cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani. Femeia s-ar fi aruncat cu cei mici în fața trenului. Polițiștii spun că au găsit un bilet de adio în apropiere de locul accidentului, printre actele femeii.

Citește mai departe …

95% dintre părinţi fac cel puţin o greşeală semnificativă atunci când instalează scaunul copilului în maşină sau atunci când îl pregătesc pe acesta pentru călătorie, arată un studiu publicat de Journal of Pediatrics. Același studiu atestă că 86% dintre părinţi – majoritatea mame cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani – îl poziţionează incorect pe nou-născut în scaunul auto, ceea ce creşte considerabil şansele ca bebeluşul să sufere răni, chiar şi în absenţa unui accident.

Citește mai departe …

Mercedes-Benz România şi Mercedes-Benz Financial Services au lansat Truck’n’Lease, o campanie avantajoasă dedicată achiziției de autocamioane rulate. Oferta include o dobândă de doar 1,9%, reflectată într-o rată lunară foarte accesibilă,începând de la 390euro (fără TVA).

Citește mai departe …