Acasă » Pe categorie » Fără categorie

CFR Călători: “La temperaturi care pot depăși 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități”

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în condițiile avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

Grupul Gefco, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, sprijină inițiativă temerară a navigatorului Yvan Bourgnon de a lua parte la expediția Bimedia, prin care acesta își propune țelul îndrăzneț de a ajunge din Alaska în Groenlanda la bordul catamaranului său sport, pe ruta maritimă care străbate gheața arctică, denumită Pasajul de Nord-Vest.
Aventura va începe în Nome, un oraș situat în cea mai vestică zonă a regiunii Alaska, sosirea fiind plănuită a avea loc 45 până la 50 de zile mai târziu în Nuuk, Groenlanda, pe coasta de est a Strâmtorii Davis. Prin expediția sa pe cont propriu, Yvan Bourgnon își propune să atingă un record care să fie recunoscut de World Sailing Record Council, organizaţia oficială pentru atestarea recordurile de navigaţie.

Citește mai departe …

Astăzi, 27 iunie 2017, a avut loc Dezbaterea PINTalk 2017 Index de Performanță în “Siguranța Rutieră în România – Provocări și oportunități”, organizată la sediul si sub patronajul Ministerului Transporturilor în strânsă colaborare cu Autoritatea Rutieră Română – ARR, Consiliul European pentru Siguranța Transportului (ETSC) si Banca Mondiala (WB).
Acest eveniment face parte dintr-o serie de conferințe ale programului PIN – Indicele de performanță a siguranței rutiere, înființat de Consiliul European pentru Siguranța Transportului (ETSC) în 2006. Prin compararea performanțelor statelor membre UE, programul PIN ajută la identificarea și promovarea celor mai bune practici și modele de acțiuni politice necesare pentru a asigura un sistem de transport cât mai sigur posibil. Programul PIN include toate domeniile relevante pentru siguranța rutieră, atât infrastructura, vehiculele și comportamentul utilizatorilor rețelei rutiere, cât și elaborarea politicilor de siguranță rutieră.

Citește mai departe …

„Suntem extrem de mulțumiți de această dovadă de încredere”, a declarat Philip van Ast, responsabil pentru segmentul de aftermarket al companiei Webasto. “Pentru noi reprezintă o încurajare pentru a continua să consolidăm această încredere în fiecare zi, ca parteneri ai clienților noștri. Facem în permanență eforturi pentru a dezvolta produse personalizate pentru fiecare aplicație individuală, pentru a le oferi clienților cel mai înalt confort posibil. Acest premiu confirmă faptul că am ales strategia corectă de a miza pe calitate”.

Citește mai departe …

Magnificus Plaza va deschide în luna mai 2018, prima unitate din cadrul rețelei naționale de săli de evenimente în sistem de franciză, un concept nou pe piața românească. Proiectul va fi dezvoltat în urma unei investiții de 1 milion de euro și va fi situat în orașul Suceava, la circa 6 kilometri de Cetatea de Scaun. Clădirea va avea două saloane, cu o capacitate de circa 700 de persoane, aici putând fi organizate mai multe tipuri de evenimente: nunți, botezuri, baluri, simpozioane, întruniri de afaceri, ședințe, conferințe, petreceri de companie etc. Clienți din București, dar și din alte orașe ale țării, se vor putea bucura de un cadru select, dar și de peisajele deosebite din zona Bucovinei.

Citește mai departe …

A fost dat publicității programul de închidere a circulației publice pentru probele speciale care se vor desfășura în județ, dar și pentru Superspeciala din centrul orașului Tulcea.
Ca în fiecare an, cu prilejul Danube Delta Rally®, vor fi instituite unele restricții de circulație, pe segmentele de drum drum din judet, care fac parte din traseul evenimentului sportiv, în intervalele orare care corespund desfășurării acestei competiții.

Citește mai departe …

Noile piese de calitate OE suplimentează linia existentă de bujii de aprindere, bujii incandescente, unități de control al incandescenței, bobine și fişe BERU, completând gama de sisteme de aprindere a mărcii.Bujiile de aprindere cu iridiu asigură optimizarea combustiei, oferind performanță îmbunătățită, reducând consumul de combustibil și emisiile poluante.

Citește mai departe …

Mâine, sâmbătă, 24.06.2017, în intervalul orar 09.30 – 10.00, pe Transfăgărășan (DN 7C), pe sectorul de drum cuprins între Căpățâneni – Baraj Vidraru (km. 54+500 – km. 61+400), traficul rutier se va desfăşura restricţionat, pe banda deschisă circulaţiei.

Citește mai departe …

Până pe 30 septembrie 2017, CFR Călători desfăşoară campania Străbate România cu trenul, prin care va promova împreună cu pasagerii, #RomâniaPitoreascăDeLaFereastraTrenului.
Pentru a participa la campanie, trimiteţi la adresa campanie.cfrcalatori@gmail.com cea mai frumoasă poveste (eseu)/cea mai frumoasă fotografie/cel mai frumos material video despre călătoria cu trenul și puteţi fi câștigătorul premiului lunar sau al marelui premiu.

Citește mai departe …

Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2017 este una memorabilă pentru Dunlop, cu numeroase recorduri doborâte pe pistă, cu poziția de lider în majoritatea tururilor de pistă și cu podiumuri la general în plus față de victoriile și podiumurile obișnuite de la clase, într-o cursă cu mașini și piloți testându-și abilitățile în condiții de temperaturi foarte ridicate. Temperaturile pe pistă au depășit 50 de grade până la sfârșitul cursei în regiunea Sarthe a Franței.

Citește mai departe …