Acasă » Pe categorie » Fără categorie

CFR SA începe reabilitarea pe subtronsonul km 614- Cap Y Bârzava

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea Astaldi SpA -FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea la standardele impuse pentru coridoarele europene a subtronsonului km 614 – Cap Y Bârzava (2a), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Braşov–Bucureşti–Constanţa.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat www.taxa-pod-fetesti.ro, prima platformă online de plată a tarifului de trecere pentru podul de la Fetești-Cernavodă de pe Autostrada A2. Pentru a achita online tariful online trebuie să vă înregistrați pe platforma www.taxa-pod-fetesti.ro, să adăugați o comandă și să completați datele pentru peajul dorit. Puteți plăti atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât și prin bancă cu ordin de plată. După confirmarea plății se emite peajul și primiți prin e-mail factura și datele peajului și gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise și facturile se vor putea accesa oricând în cadrul contului de pe platformă.

Citește mai departe …

Registrul Auto Român a sancționat într-o săptămână peste 80 de service-uri auto, într-o acțiune de control tematic a Departamentului Supraveghere Piață. Au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000. lei. Controalele s-au desfășurat în perioada 30.01.2017 – 8.02.2017 în București, la acestea participând 15 inspectori DSP. Directorul general al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, precizează că aceste acțiuni sunt un semnal transmis celor din piața auto, care trebuie să înțeleagă că activitatea lor are un impact deosebit asupra siguranței circulației.

Citește mai departe …

Astăzi, 15 februarie 2017, încep înscrierile pentru cea de-a opta ediție a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor, care va avea loc anul acesta sâmbătă, 17 iunie. Înscrierile pentru oricare dintre cele trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) și Maraton (42,195 km) – se fac pe http://maratondhl.ro, secțiunea Înscrieri.

Citește mai departe …

În perioada 16-19 februarie 2017, CFR Călători participă la cea de a 37-a ediție a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în Complexul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.
Standul CFR Călători (62 din Pavilionul C5) va fi deschis de joi până sâmbătă între orele 10:00 – 18:00, iar duminică în intervalul orar 10:00 – 16:00.
În perioada Târgului de Turism al României, se pot cumpăra bilete cu reducere. Astfel, există reduceri de 45% la cumpărarea de bilete disponibile online (adult, copil, elev, posesor card TrenPlus, minigrup, dus-întors, etc.) şi emise la standul CFR Călători pentru persoanele înscrise sau care sunt de acord să se înscrie la newsletter.
Totodată, vor fi și vouchere pentru cumpărarea biletelor de tren în trafic intern cu reducere 45% din preţul final al unei călătorii simple individuale, cu valabilitate până la 15 aprilie, călătoriile putându-se efectua până la data de 14 mai 2017.

Citește mai departe …

Tot ger!

Niciun comentariu

Atenționarea meteorologică cod galben de ger rămâne valabilă pentru județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Bacău, Vaslui, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Călărași, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Călărași și municipiul București.

Citește mai departe …

”Sejururile sau biletele de avion oferite drept cadou de Valentine’s Day sunt în plină ascensiune. Observăm creșteri de două cifre de la an la an și încercăm să încurajăm această evoluție. Anul acesta, spre exemplu, oferim o reducere de 30 euro la fiecare city break achiziționat. Trendul vacanțelor cadou în această perioadă este încurajat și de reducerile EarlyBooking, introduse de agențiile de turism și companiile aeriene”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Citește mai departe …

În ianuarie 2017, numărul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iași a ajuns la 76.781, în creștere cu aproape 84 de procente față de perioada similară a anului 2016, când s-au înregistrat 41.805 pasageri. Comparativ cu luna ianuarie a lui 2015, cifrele din ianuarie 2017 sunt mai mult decât triple (creșterea e de 241%). Rezultatele sunt îmbucurătoare, în condițiile în care prima perioada din an este, de regulă, mai slabă pentru traficul aerian, situație întâlnită pe orice aeroport.
Anul trecut, numărul celor care au călătorit cu avionul de la/spre Iași a fost de 882.628, creșterea fiind de aproximativ 132% față de cea înregistrată în 2015. Aeroportul Iași își menține astfel locul pe podiumul aerporturilor regionale din țară, după Cluj și Timișoara, numărul-țintă de pasageri estimat până la finele acestui an fiind de 1,2 milioane de călători.

Citește mai departe …

În luna decembrie 2016, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.257 lei, cu 8,4% mai mare decât în luna noiembrie 2016. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.354 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 182 lei (+8,4%).
Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (6.120 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.332 lei).

Citește mai departe …

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o informare meteo de frig și nopți geroase, în special pentru estul și sudul țării, valabilă până marți, 14 februarie.
Potrivit ANM, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Citește mai departe …