Acasă » Pe categorie » Fără categorie

innogy și DKV intenționează să creeze un nou jucător pe piața de mobilitate electrică

Servicii complete pentru întreaga Europă pentru operatorii de flote comerciale – acesta este pachetul pe care intenționează să-l ofere innogy și furnizorului de servicii de mobilitate DKV. Cele două companii intenționează să înființeze un joint-venture în acest scop, care să combine punctele forte ale fiecărei companii în vederea dezvoltării ulterioare. Această intenție a fost confirmată acum odată cu semnarea primului memorandum. Joint-venture-ul trebuie să fie aprobat de autoritățile specifice.

Ieri, 15 martie 2018, au fost lansate Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla) și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus). Persoanele fizice pot începe să meargă la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere pentru a-şi achiziţiona un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. În acelaşi timp, persoanele juridice pot depune dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu, în condiţiile Ghidului de finanţare, până pe 28 septembrie 2018.
Anul acesta, Guvernul României, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a alocat pentru „Rabla Clasic” suma de 133 milioane lei. Astfel, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe şoselele României.

Citește mai departe …

ponderea livrărilor naționale a fost de peste 75% din total. Topul zonelor din care s-au trimis, anul trecut, cele mai multe colete în țară este condus de regiunea București-Ilfov, cu 27% din total, urmată de județul Cluj, cu aproximativ 9%, Timiş, cu 8%, Constanța, cu 7% și Iași, cu 6%.
În ceea ce privește livrările internaționale realizate de curierii DPD în 2017, topul țărilor cu cele mai multe livrări este condus de Ungaria (26%), Germania (22%), Italia (10%) și Bulgaria (9%).
Principalul motor de creștere a afacerii DPD în 2017 a fost e-commerce-ul, iar industriile care au generat cele mai multe livrări au fost cele de fashion, telecom, IT&C, electro, beauty și home&deco. Ponderea livrărilor la nivelul întregului an a rămas echilibrată, 48.5% dintre colete au fost trimise de sectorul B2B și 51.5% de segmentul B2C.

Citește mai departe …

Înmatricularile de autoturisme noi în Uniunea Europeană au crescut cu +4.3% în luna februarie 2018 față de februarie 2017, atingându-se un nivel de 1.125.397 unități. Pe primele 2 luni ale anului 2018, înmatricularile de autoturisme noi la nivelul UE reprezintă un volum total de 2.378.965 unități. Aceasta semnifică o creștere de +5.8% comparativ cu perioada similară din 2017.
În februarie 2018 au fost înregistrate creșteri importante de volume în: Spania (+13%), Germania (+7.4%), Franța (+4.3%), în timp ce Italia (-1.4 %) și Marea Britanie (-2.8%) au înregistrat scădere de piață.

Citește mai departe …

Perspectivele de angajare din trimestrul II/2018 sunt pozitive, dar tendința este de ponderare a planurilor, atât comparativ cu trimestrul anterior, cât și cu anul trecut. Aproape 1 din 4 angajatori români intenționează să-și crească numărul total de angajați în intervalul aprilie – iunie 2018 și doar 7% preconizează reduceri de personal, potrivit celei mai recente ediții a studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Cu toate acestea, Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier este de +10%, cea mai slabă din ultimii doi ani. Perspectivele de angajare din trim. II/2018 sunt mai modeste atât comparativ cu trim. I/2018, slăbind cu 5 puncte procentuale, cât și comparativ cu trimestrul II /2017, slăbind cu 8 puncte procentuale.

Citește mai departe …

Nokian Tyres aniversează 120 de ani de la pionieratul său în industrie. Prin intermediul produselor inovatoare, brandului de încredere și angajamentului asumat privind satisfacerea clienților săi, cel mai nordic producător de anvelope din lume și-a construit o poziție solidă pe piață. Pe parcursul celor 120 de ani, Nokian Tyres și-a extins activitatea la nivel global, devenind o companie cu viziune pentru viitor, cu o identitate nouă și pregătită să valorifice oportunitățile oferite de lumea aflată în continuă schimbare.

Citește mai departe …

Audi a selectat Bridgestone Turanza T005 ca anvelopă premium pentru noul model Audi A7 Sportback. Anvelopele marcate AO (Audi Original) combină compusul cu conţinut ridicat de dioxid de siliciu – care încorporează tehnologia NanoPro-Tech™ – cu banda de rulare specifică pentru a oferi cea mai bună aderenţă pe ud în acelaşi timp cu maximizarea duratei de viaţă şi eficienţa consumului de combustibil.

Citește mai departe …

În perioada 6 – 9 martie 2018, s-a desfăşurat la București, cea de-a șasea rundă de negocieri a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere.

Citește mai departe …

În perioada 12.03.2018 – 15.03.2018 se va desfăşura un transport cu depăşiri (agabaritice) pe traseul:
Constanța Poarta 7 – A4 – DN3 – Murfatlar – DN22C – DJ224 – Tortoman – DN2A – Giurgeni – Țăndărei – DN21A – Bărăganul – DN21 – SLOBOZIA – DN2A – Urziceni – DN1D – Alșbești Paleologu – DN1B – Blejoi – DN1A – Săcele – Centura Brașov – DN13 – Sighișoara – DN14 – Danes – DC58 – DC59 – DN13 – Acatari – DJ151D – DN15 – Iernut.

Citește mai departe …

În contextul încălzirii vremii, fenomen care a condus la topirea bruscă a stratului de zăpadă și la creșterea nivelului pânzei freatice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 33 localități din 10 județe (Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Călăraşi, Dâmboviţa, Olt, Arad, și Vâlcea), fiind afectate 31 case, 209 curți, 95 anexe gospodărești, 689 fântâni, un pod, 31 podețe, 714 ha teren arabil, 388 ha teren pășune și 563, 5 ha pădure.

Citește mai departe …