Acasă » Pe categorie » Fără categorie

Travelminit.ro: 41,3% dintre turiști ar alege călătoriile în România

Sondajele din ultima perioadă prognozează că mai mulți români vor opta pentru sejururile interne în acest an. Dacă înainte de răspândirea coronavirusului în Europa, 90% dintre clienții platformei Travelminit.ro aveau intenția de a călători în țară sau în străinătate, în prezent, mai puțin de jumătate ar mai lua această decizie. În plus, 41.3% dintre turiștii care au răspuns la studiu efectuat de Travelminit.ro ar alege călătoriile doar pe teritoriul României.

CFR Călători informează că începând cu data de 29 martie 2020, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00.

Citește mai departe …

În contextul epidemiologic actual, și ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii COVID 19, compania TAROM se aliniază la reglementările autorităților, respectiv la punctul 8 al Ordonanței Militare Nr. 3 / 24.03.2020. Astfel, începând cu 25.03 la nivelul companiei s-au decis următoarele:

Citește mai departe …

Având în vedere situația generată de răspândirea COVID 19 și măsurile impuse de starea de urgență la nivel național, STB SA anunță că o parte din centrele de vânzare vor fi închise începând de luni, 23 martie 2020, din motive de protejare atât a călătorilor, cât și a angajaților. Astfel, rămân la dispoziția publicului doar 60 de centre, cu orar de funcționare între orele 6.00-20.00 în timpul săptămânii și între orele 8.00-15.00 în weekend.

Citește mai departe …

Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa – s-a organizat să ofere consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din județul Constanța, care dezvoltă atacuri de panică sau stări de anxietate cauzate de fenomenul Coronavirus. În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanța vor participa psihologi-voluntari specializați în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Citește mai departe …

Guvernul israelian a anunțat luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile, de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-și proteja populația de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie.

Citește mai departe …

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) le solicită tuturor operatorilor de transport public să ia măsuri de igienizare și decontaminare a vehiculelor din parcul circulant, utilizând substanțe care distrug virusurile (produse pe bază de alcool sau clor).

Citește mai departe …

CFR Călători are un parc activ de vagoane mai mare, de la sfârșitul lunii februarie. Creșterea este de 3,6 %, într-o lună, ceea ce reprezintă un procent comparabil cu media europeană anuală în ceea ce privește variația de parc. Numărul de vagoane puse în circulație de CFR Călători a ajuns la 881.

Citește mai departe …

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor față de anul 2018.

Citește mai departe …

Măsurătorile au indicat un grad de poluare extremă în București, în noaptea de duminică spre luni și luni de dimineață, când traficul auto era aproape de zero. Stațiile din rețeaua națională de monitorizare a aerului au înregistrat depășiri ale limitelor admise de până la 8 ori.

Citește mai departe …