Finantare nerambursabila in valoare de 18.5 milioane lei pentru dotarea cu echipamente specializate a ISU Bucuresti si Ilfov

Proiectul  este finantat cu fonduri nerambursabile totale de 18.405.282,80 lei, prin Programul Operational Regional 2007-2013 ( Regio ), in perioada aprilie 2013 – octombrie 2014. Cei aproximativ 18.5 milioane lei sunt folositi pentru achizitionarea a 14 autospeciale pentru ISU Bucuresti si Ilfov, in vederea eficientizarii serviciilor publice de interventie in situatii de urgenta.
Proiectul consta in achizitionarea de catre ADIBI a 14 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma si pentru salvarea de la inaltime. Opt dintre acestea vor fi date in folosinta gratuit prin contract de comodat pe 5 ani Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dealul Spirii” al Munincipiului Bucuresti, celelalte 6 urmand sa ajunga la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Codrii Vlasiei” al judetului Ilfov.

Din valoarea totala a proiectului  de 18.405.282,80 lei, suma de 14.125.269,20 reprezinta fonduri nerambursabile obtinute  prin Programul Operational Regional.

Achizitia contribuie la imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul intregii regiuni Bucuresti-Ilfov, prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta. Scopul proiectului este de a deveni parte integrata a obiectivului european de coeziune economica si sociala, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor pentru siguranta publica in situatii de urgenta.

Initiativa vine pe fondul cresterii cu 2.4% a numarului total de interventii comparativ cu anul 2011 precum si al majorarii cu 6% a misiunilor in cazul evenimentelor publice de amploare. De asemenea, numarul persoanelor decedate in urma situatiilor de urgenta in 2012 a scazut cu 34% raportat la anul precedent. Ca urmare a dezvoltarii bazei operationale, este preconizata eficientizarea serviciilor de siguranta publica oferite de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si Ilfov.

Fondurile nerambursabile au fost obtinute prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 3 ( Imbunatatirea infrastructurii sociale ), Domeniul Major de Interventie 3.3. ( Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta ). Beneficiarul proiectului este ADIBI, ai carui membri asociati sunt Munincipiul Bucuresti – prin C.G.M.B. reprezentat de Primarul General si Judetul Ilfov – prin C.J. Ilfov reprezentat de Presedintele Consiliului Judetean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *