GEFCO a obţinut rezultate pozitive într-un context economic dificil

tir1

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială şi lider european în logistica de automobile, a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 4,1 miliarde Euro, în creştere cu 1,5% faţă de perioada similară din 2013. Profitul operaţional actual a ajuns la 105 milioane Euro, cu 10,5% mai mare decât în 2013.
Luc Nadal, preşedintele Comitetului Executiv al GEFCO Group, a subliniat: „GEFCO a avut performanţe bune în anul anterior, având în vedere climatul actual dificil. Într-un moment în care controlul asupra întregului supply chain devine o componentă cheie a competitivităţii producătorilor, GEFCO a pus la dispoziţia clienţilor săi o expertiză unică, ceea ce le-a permis să adauge un plus de valoare fiecărei etape din lanţul lor logistic. Dovada constă în creşterea de peste 10% a activităţii Grupului GEFCO pentru anul 2014, prin intermediul clienţilor industriali”.
Cu o marjă operaţională de 2,6% (în comparaţie cu 2,4% în 2013) şi un profit operational mai mare cu 10,5%, Grupul GEFCO a reuşit să îşi crească profitabilitatea şi să facă faţă fluctuaţiilor economice şi sectoriale.
La un grad de îndatorare redus, Grupul a produs un flux de numerar liber de 138 millioane Euro în ultimii doi ani, dovedind astfel o situaţie financiară solidă. Planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014, menit să încurajeze o flexibilitate mai mare a costurilor, precum şi eficienţa modelului de business light-asset, au contribuit la acest management viabil al costurilor.
Grupul GEFCO a înregistrat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde Euro în 2014, cu 1,5% mai mare decât în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *