Guvernul susţine proiectul echipei Forza Rossa F1

forta

Victor Ponta a semnat un document prin care Guvernul şi-a afirmat susţinerea pentru înscrierea unei echipe româneşti în Campionatul Mondial de Formula 1, conform dosarului aplicaţiei pe care Forza Rossa l-a depus la Federaţai Internaţională de Automobilism, obţinut de ProSport.

„În legătură cu posibilitatea participării în Campionatul Mondial de Formula 1 a unei echipe deţinute de o companie cu acţionari români şi capital românesc, sprijinită în calitate de sponsori de firme româneşti de prim rang, Guvernul României îşi exprimă deplina susţinere a unui asemenea proiect, cu efecte benefice în privinţa notorietăţii României (…) Afirmarea la nivel mondial a capacităţii şi notorietăţii companiilor româneşti reprezintă un obiectiv strategic al Guvernului României şi un element central al politicii statului român. De aceea, iniţiativa accederii unei echipe din România în Formula 1 este şi va fi sprijinită de autorităţile din România”, se arată în scrisoarea, semnată de premierul Victor Ponta, din partea Guvernului României cuprinsă în dosarul depus la FIA, act prezentat pe www.prosport.ro.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Formula 1. La 11 aprilie 2014, Federaţia Internaţională de Automobilism anunţa că o candidatură „de înalt standard” a fost primită de forul internaţional, iar echipa Forza Rossa este într-un proces de investigaţii suplimentare.

Echipa română are legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, compania este şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii), prin Forza Rossa Holdin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *