Infotrafic: Nu sunt semnalate drumuri nationale cu circulatia intrerupta din cauza unor evenimente rutiere

Potrivit Centrului INFOTRAFIC, doar pe cateva drumuri nationale mai exista zapada, care masoara cel mult doi centimetri (fiind in amestec cu material antiderapant).

Cele mai circulate sunt DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj; DN67D Stanesti – Valea Cernei, judetul Mehedinti; DN18 in zona Borsa, judetul Maramures (portiuni mici de maximum un centimetru); DN1H in zona Sinteu, judetul Bihor.

Pentru ca foarte multi automobilisti se aprovizioneaza pentru sarbatorile de iarna, la intrarile in marile orase se circula in conditii de aglomeratie, iar cele mai multe autovehicule se indreapta catre Bucuresti, avertizeaza politistii.

Meteorologii au prognozat ca miercuri vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. In zonele joase din sud si est local va fi ceata, izolat asociata cu burnita si vor fi conditii de formare a poleiului.

Pana in acest moment, dispeceratele de politie au transmis ca ceata reduce vizibilitatea in judetul Cluj, pe autostrada A3 – sub 100 de metri; in judetul Braila, in preajma municipiului resedinta – sub 50 de metri; in judetul Constanta – sub 100 de metri, iar pe unele tronsoane ale drumurilor nationale 22C, 39 si 2A – sub 50 de metri; in judetul Ialomita, pe DN2 si DN2A – vizibilitate cuprinsa intre 50 si 100 de metri.

In astfel de conditii, politistii recomanda conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire atunci cand vizibilitatea scade semnificativ, iar pe timpul efectuarii manevrei de depasire sa ia in calcul si faptul ca din sens opus pot circula autovehicule care nu au in functiune luminile. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *