Interes ridicat la Conferința IFS 2016

Cea de a treia edițe a Conferinței IFS a reunit pe data de 25 mai 2016, la București, peste 230 de participanți interesati de certificările IFS din domeniile food și non-food, care pot contribui la succesul în afaceri.
Participanții au putut afla chiar de la reprezentanții IFS Management GmbH care este situația certificărilor IFS Food, IFS Broker și IFS Logistics la nivel mondial și european și care este situația certificărilor pe acest domeniu în România. Au aflat de asemenea, că versiunea 2 a standardului IFS HPC (Household and Personal Care) va intra în vigoare în luna octombrie 2016, urmând ca începand cu 1 ianuarie 2017 singurele audituri IFS HPC acceptate să fie cele bazate pe această versiune. Un alt subiect foarte important prezentat de Stephan Tromp – Managing Director IFS Management GmbH, a fost cel legat de IFS Integrity Program și demararea acestor audituri de integritate în România, informații privind rezultatele acestor audituri de integritate în anii anteriori în Europa.
Certificările IFS pe tot lanțul de producție sunt foarte importante pentru dezvoltarea afacerilor, atât pentru acceptarea ca furnizori pentru marii retaileri interni și internaționali. cât și pentru consumatorii finali, din punct de vedere al asigurării  calității și siguranței produselor, nu în ultimul rând certificarea IFS fiind o modalitate pentru pătrunderea pe alte piețe europene. Reprezentanți ai marilor retalileri au fost prezenți ăn calitate de speakeri și au prezentat  condițiile de acceptare a furnizorilor lor.
Evenimentul s-a bucurat de succes chiar și în rândul companiilor deja certificate IFS, reprezentanții acestora la conferință putând afla care sunt cele mai întâlnite abateri față de cerințele standardului IFS Food versiunea 6 la producătorii certificați IFS.
În cadrul conferinței au mai fost prezentate: cerințele și posibilitățile de testare a conformitatii ambalajelor și materialelor care intră în contact cu alimentele, informații nutriționale – analiză sau calcul, care este procedura de retragere și rechemare a produselor alimentare, dar și povești de succes ale producătorilor certificați IFS.
Specialiștii din departamentele de calitate ale companiilor prezente la eveniment au aflat și care sunt avantajele participarii la cursurile IFS organizate de INAQ Consulting – singurul IFS Training Center din România si care este calendarul de cursuri pentru acest an.

Conferința a fost susținută de următoarele companii în calitate de parteneri:

Parteneri Platinum: Sika Romania, GS1 Romania, ISACert, ICA Research & Development si H.B.P. EKO Distribuition

Parteneri Gold: Vel Pitar si Alpin 57 Lux

Organizatori: INAQ Consulting si IFS Management GmbH Germania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *