Acasă » Pe categorie » Interviu

Directorul RAR, George Dincă: Intrarea în parcul auto rutier naţional a unui număr foarte mare de vehicule cu o vechime peste medie poate afecta semnificativ, în timp, siguranţa rutieră

Directorul Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, atrage atenția asupra faptului că, în timp, intrarea în parcul auto rutier a unui număr foarte mare de vehicule cu o vechime peste medie poate afecta semnificativ siguranța rutieră.
Pe de altă parte, șeful RAR a reamintit că toate staţiile autorizate care nu vor avea montat şi pus în funcţiune sistemul de înregistrare video obligatoriu vor avea autorizaţia tehnică suspendată de drept, conform prevederilor legale.

Piața de logistică este în continuă dezvoltare, iar pe viitor se va conștientiza din ce în ce mai mult valoarea adusă de un logistician cu experiență multinațională – este de părere Luminița Dobrinoiu, Business Development Manager la ID Logistics, companie prezentă de anul trecut pe piața din România.
Ea susține că decizia de a intra pe piața din România a fost una extrem de bună, iar viitorul este privit cu optimism.

Citește mai departe …

Guido Follert, șeful departamentului de mașini și instalaţii la Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML), Dortmund (Germania), cel care a supravegheat procesul de inovare în cazul sistmeului LR 35, ne-a explicat mai multe despre acest sistem eficient de depozitare în logistică.

Citește mai departe …

Marius Bodea, presedintele Consiliului de Administratie al RA Aeroportul Iasi, subliniaza ca in 2013 s-a inregistrat o crestere fantastica a traficului de pasageri, cu peste 34%. Si pentru 2014 cifrele dovedesc potentialul Aeroportului Iasi.

Citește mai departe …

Ion Lixandru, vicepresedintele Asociatiei Romane de Logistica, este de parere ca nu mai exista acea rigurozitate la angajare de odinioara. Astazi, subliniaza expertul, e suficient carnetul de sofer pentru a urca la volanul unui TIR.

Citește mai departe …

Augustin Hagiu, fostul presedinte al FORT, considera ca daca n-ar mai exista probleme legate de actele normative, ar fi sanse ca piata de transport din Romania sa reziste. Acum insa lupta se da pentru rezistenta.

Citește mai departe …

Aceasta este aprecierea lui Dan Cotenescu, directorul companiei BursaTransport, care are aproape 16.000 de clienti pe an. Seful Bursei electronice de transporturi considera ca piata transporturilor de marfa va creste in acest an.

Citește mai departe …

Adriana Ticau, vicepresedinte al Comisiei de Transport si Turism din Parlamentul European, sustine ca, pentru dezvoltarea sistemului de transport din Romania, este necesara o legislatie usor de aplicat. Iar serviciile de calitate depind de o infrastructura rutiera moderna.

Citește mai departe …

Mihai Anitei, presedintele COPSI, atrage atentia asupra pericolului nerespectarii timpilor de odihna de catre soferii profesionisti. Totodata, el subliniaza ca foarte mult accidente rutiere sunt cauzate de necunoasterea sau ignorarea regulilor.

Citește mai departe …

Gabriel Adrian Stefanescu, inspector-sef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), este de parere ca un astfel de registru al riscului ar ajuta foarte mult transporatorii in trafic.

Citește mai departe …