ISU: în timpul căderilor de grindină sau descărcărilor electrice, deconectați aparatura casnică!

isu
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.
În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 86 atenționări și avertizări hidrometeorologice Cod Galben și Cod Portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide și creșteri de debite.
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 23 localități din 10 județe (Arad, Bihor, Covasna, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Vaslui).
Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru înlăturarea a 36 de arbori doborâți de vânt pe carosabil sau autoturisme și pentru evacuarea apei dintr-o locuință, 18 curți și 3 subsoluri. De asemenea, intervențiile au vizat remedierea în cel mai scurt timp a situației generate de cele  52 de acoperișuri ale unor imobile afectate din cauza vântului puternic.
Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, ISU recomandă cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *