Lime sărbătoreşte 100 de zile de activitate în Bucureşti

1LIME_3

Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbană, a înregistrat sute de mii de călătorii în primele luni de trafic în Bucureşti, dintre care peste 100.000 de călătorii efectuate în locul utilizării automobilelor, conform ultimelor rezultate ale unui sondaj realizat de către companie în rândul utilizatorilor activi.

După lansarea în Bucureşti la sfârşitul lunii mai 2019, cu o flotă de aproximativ 1.000 de trotinete electrice, Lime a devenit parte esențială a vieții orașului. Serviciul de închiriere trotinete a fost adoptat de categorii foarte diverse de utilizatori și a fost folosit pentru călătorii care au variat între 5 şi 60 de minute, pentru deplasări scurte sau lungi, unele distanţe parcurse ajungând chiar și la 8-10 km.

Utilizarea trotinetelor electrice îi apropie pe oameni de ceea ce este de interes în jurul lor, având la dispoziție un mijloc distractiv, comod și eficient pentru a se deplasa. Lime construiește o nouă cultură a mobilității inteligente partajate care conectează oamenii și îi încurajează să se bucure de un nou mod de viață urban, oferind soluții concrete la provocările vieții urbane.

„Lime s-a integrat în viaţa urbană a capitalei, lucru vizibil prin numărul tot mai mare de utilizatori şi sutele de mii de călătorii realizate cu trotineta. Au trecut trei luni de creştere dinamică şi de implicare activă în viaţa oraşului – am adaptat şi extins zonele de acoperire Lime, avem o echipă puternică de juiceri care se ocupă de încărcarea şi amplasarea trotinetelor pe străzi, am păstrat legătura cu autorităţile, am început sa dezvoltăm parteneriate comerciale și am organizat evenimente educaţionale concentrate pe o conduită potrivită în trafic și pe siguranță. Pentru a răspunde mai bine nevoilor utilizatorilor locali, care își doresc să experimenteze Lime împreună, am adăugat și o nouă funcţie de grup în aplicaţie. Suntem convinşi că oferim unul dintre cele mai fiabile, de încredere şi uşor de accesat servicii de micromobilitate de pe piaţă. Utilizatorii se pot baza pe noi când vor să găsească o trotinetă Lime la doar câteva minute distanţă, deseori la mai puțin de câteva sute de metrii. Dat fiind angajamentul nostru de a fi mereu prezenți, utilizatorii pot avea încrederea că ne vor găsi cu ușurință atunci când îşi doresc si pot lăsa cu încredere maşina acasă, contribuind astfel la realizarea viziunii unui Bucureşti mai puţin aglomerat, fără emisii de carbon”, precizează Luca Mateescu, Operational Manager, Lime Bucureşti.

Introducerea funcţiei de grup Lime

Recent, Lime Bucureşti a introdus Group Ride, o nouă funcţie care permite utilizatorilor să deblocheze până la cinci trotinete electrice cu acelaşi cont-gazdă. Utilizatorii nu trebuie decât să aleagă „Group Ride” aflat chiar deasupra butonului „Scan To Ride” din aplicaţia Lime pentru a beneficia de această opţiune. Oaspeţii pot fi adăugaţi şi pe parcurs, chiar dacă gazda şi-a început deja călătoria.

„Suntem încântaţi să aducem această funcţie mult aşteptată în Bucureşti. Folosind Group Ride, mulţi dintre utilizatorii Lime pot împărţi cu uşurinţă bucuriile şi beneficiile micromobilităţii sustenabile şi accesibile cu prietenii şi familia”, a adăugat Luca Mateescu.

Funcţia, testată pentru prima dată în Franţa, Polonia şi Chile în luna iunie, a început să fie implementată în mai multe oraşe din Europa şi America Latină în această vară şi a fost introdusă recent utilizatorilor din Bucureşti.

Aproape de comunitatea locală de utilizatori

Lime Bucureşti a organizat evenimentele inaugurale ale Academiei Lime First Ride în Bucureşti pentru a familiariza utilizatorii aflaţi la prima experienţă de acest gen cu modul de a conduce în siguranţă trotinetele, cu beneficiile utilizării trotinetei electrice, comportamentul în trafic şi parcarea adecvată a trotinetelor. Evenimentele au avut loc în spaţii publice şi s-au bucurat de participarea a sute de persoane care au adoptat şi s-au angajat activ să respecte Regulile Lime privind Siguranţa. Cea de-a treia ediție a evenimentului Lime First Ride Academy va avea loc, sâmbătă 14 septembrie, în Parcul Tineretului din sector 4.

Cum funcționează Lime

Pentru a folosi Lime, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia, să localizeze o trotinetă pe hartă şi să o deblocheze. Aceștia au nevoie de un card bancar și să fi împlinit 18 ani. La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucţiunile din aplicaţie pentru a finaliza călătoria şi a parca în mod responsabil. Pentru deplasarea cu Lime, costul de deblocare este de 3 lei, iar pentru fiecare minut de călătorie se va adăuga suma de 60 de bani. Echipele locale Lime se ocupă de întreţinerea, reîncărcarea şi amplasarea flotei în oraş.

Compania respectă siguranţa şi confortul şi îndeamnă utilizatorii să poarte cască de fiecare dată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *