Acasă » Pe categorie » Logistică

UPS își extinde portofoliul pentru a accepta mai multe categorii de mărfuri periculoase

UPS extinde programul de expediții internaționale de mărfuri periculoase, adăugând peste 400 de noi categorii de mărfuri acceptate în rețeaua proprie de transport aerian și mai mult de 300 de produse prin intermediul rețelei rutiere din Europa. De asemenea, compania a mărit și cantitatea permisă de mărfuri periculoase care poate fi acceptată pentru expediere.
Tot mai multe companii din diferite industrii solicită transportul unor produse care sunt clasificate ca mărfuri periculoase. De exemplu, companiile din sectorul medical trebuie să transporte substanțe chimice pentru a curăța echipamentul de laborator. Companiile de producție industrială transportă vopsea, gaze comprimate, adezivi și baterii, pe lângă alte mărfuri. UPS poate sprijini acum activitatea acestor companii, transportând acest tip de mărfuri în 36 de țări.

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță extinderea portofoliului său de anvelope de vară pentru sezonul 2017, însoțită de lansarea unui nou model.
Anvelopele de vară de calitate sunt în mod cert elementul cheie al călătoriilor în siguranță în sezonul estival ce urmează. Trecerea la anvelopele de vară trebuie realizată imediat ce perioada rece a iernii se încheie, iar temperatura de peste zi depășește valoarea de 7°C timp de mai multe zile consecutiv.
Criteriile importante de care trebuie ținut cont în alegerea corectă a anvelopelor de vară sunt: dimensiunile adecvate autovehiculului, scopul utilizării acestora, indicele de viteză sau indicele de încărcare, rezistența flancului anvelopei și apelarea la centre autorizate de vânzare a anvelopelor. Pentru a permite funcționarea corectă, cât și pentru atingerea duratei de viață optime a anvelopelor, se recomandă verificări regulate ale presiunii din anvelope.

Citește mai departe …

Conform strategiei de a fi unul dintre cei mai mari furnizori de logistică din Europa, cu resurse proprii, în martie 2017, Ekol Logistics a deschis prima filială în Slovenia. Aceasta este a 15-a țară în care Ekol și-a dezvoltat propriile facilități.
„Ekol Slovenia va furniza servicii de transport intern şi internațional în regim FTL si LTL, precum și servicii de depozitare pentru mărfuri bonded, dar si non-bonded. Intenționăm să deschidem primul depozit în zona Ljubljanei. De asemenea, plănuim să avem 15 angajați până la sfârşitul celui de-al doilea an de activitate Ekol în Slovenia“, a declarat Miha Ulcar, Ekol Slovenia.
Ekol Slovenia a fost înființată și înregistrată și va fi operațională în 1-2 luni. Birourile și depozitul cross-dock, cu capacitatea corespunzătoare nevoilor clienților Ekol, vor fi deschise în cel mai scurt timp.

Citește mai departe …

Goodyear își va face cunoscută viziunea sa pe termen lung despre un viitor inteligent, reprezentat de anvelopele conectate. Într-un ecosistem al mobilității în evoluție, definit de tranziția către vehicule care se conduc singure și către o mobilitatea împărtășită în centrele urbane, Goodyear țintește să revoluționeze interacțiunea dintre anvelope, vehicule și mediul lor înconjurător.
Goodyear dezvelește astfel anvelopa Eagle 360 Urban, cea mai recentă anvelopă concept a sa, la Salonul Internațional Auto de la Geneva (Goodyear este prezentă la Geneva International Motor Show, la standul 2056, Hala 2).

Citește mai departe …

ALD Automotive, companie de top pe piața de leasing operațional, lansează în România Aplicația My ALD, dedicată utilizatorilor autovehiculelor, și portalul dedicat managerilor de flotă.
„Tehnologia transformă obiceiurile de consum ale clienților și impune tendințe digitale și în industria de leasing operațional. Am analizat atât comportamentul managerilor de flotă, cât și al utilizatorilor, care își doresc soluții tot mai simple și în mișcare și am lansat noua soluție My ALD. Aplicația va fi apreciată de toți utilizatorii pentru informațiile primite în timp real, iar managerii de flotă vor putea realiza sarcinile de administrare mai rapid și mai eficient în noul portal”, spune Frédéric Banco, director general al ALD Automotive România.

Citește mai departe …

Gestamp, compania spaniolă cu activitate internațională, specializată în designul, dezvoltarea și fabricarea de componente pentru industria de automobile, și-a anunțat extinderea pe piața din România, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei românești deținătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia. „România este o țară cu prezent și viitor foarte promițătoare în sectorul auto și avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienților noștri cu sediul în această țară abilitățile cu care sunt deja familiarizați în alte părți ale lumii”, a declarat Francisco J. Riberas, președintele și CEO-ul Gestamp.

Citește mai departe …

Producătorii de bunuri de larg consum care utilizează sistemul de închiriere a paleţilor sunt scutiţi de costurile aferente obligaţiilor de reciclare aambalajelor terțiare din lemn, anunţă CHEP România, subsidiara locală a liderului mondial în soluţii de reutilizare prin închiriere a paleţilor.

Citește mai departe …

Ekol Logistics a intrat pe piața poloneză în mai 2015 și tocmai a deschis un alt depozit în Koninko (lângă Poznań), un depozit de tip cross-dock pentru transporturi folosite în regim de grupaj internațional. Noua facilitate este situată în apropiere de autostrada A2 (Est-Vest) și aproape de un terminal de cale ferată, reprezentând parte din politica companiei de a oferi o gamă largă de servicii intermodale.

Citește mai departe …

UPS anunță o serie de îmbunătățiri ale rețelei și infrastructurii, care reduc timpii de tranzit între peste 350 de orașe din 26 de țări din Europa (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, UK).
Clienții din anumite zone din România vor beneficia acum de transport mai rapid către statele baltice, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Spania și Suedia. De exemplu, expedițiile de la București la Praga, utilizând cel mai economic serviciu rutier al UPS, au acum termen de livrare de trei zile, în loc de patru. De asemenea, au fost îmbunătățite și serviciile UPS Express, beneficiind de timpi mai rapizi de transport între România și nord-vestul Poloniei.

Citește mai departe …

Producătorul de anvelope şi produse din cauciuc Bridgestone îşi extinde gama de anvelope agricole premium de înaltă performanţă odată cu lansarea noii anvelope VT-COMBINE. Proiectată special pentru operaţiuni agricole ciclice (CFO), cu flexare îmbunătăţită (IF), VT-COMBINE asigură ocapacitate de sarcină mai mare cu 20% faţă de anvelopele convenţionale (standard ETRTO). Această anvelopă le oferă agricultorilor o viteză mai mare în timpul operaţiunilor, adică 15 km/h în loc de 10 km/h (la anvelopele standard), rezultând un timp operaţional mai eficient în cea mai critică perioadă a ciclului agricol. Capacitatea mare de încărcare, tracţiunea excelentă, durabilitatea, confortul şi presiunea scăzută pe sol fac din VT-COMBINE un ajutor pentru agricultori, sporindu-le productivitatea în timp ce le protejează cea mai valoroasă resursă: solurile fertile.

Citește mai departe …