Acasă » Pe categorie » Logistică

CHEP: “Doar prin colaborare putem crea un ecosistem de afaceri sănătos și o creștere economică sustenabilă”

Comunitatea de afaceri din sectoarele producătoare de bunuri de larg consum, logistic şi de retail s-au reunit pe 23 mai 2018, la Palatul Universul, în cadrul evenimentului Leading through Change organizat de filiala liderului global în soluţii logistice CHEP România, pe tema Revoluției Industriale 4.0. Evenimentul a avut ca scop crearea unei viziuni asupra dezvoltării afacerilor în viitor, prin înțelegerea provocărilor şi oportunităţilor aduse de digitalizarea sectorului producător.

unwell, prima și singura agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare, a finalizat o tranzacție de 5.000 m2 între Opsan, producător turc de componente pentru industria auto, și CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est.

Citește mai departe …

Nokian Tyres a introdus tehnologia Aramid Sidewall, care integrează fibra de aramidă extrem de rezistentă în flancurile anvelopei, acestea devenind aproape indestructibile. Această tehnologie protejează toate modelele de anvelope premium pentru SUV ale Nokian Tyres, utilizarea ei fiind extinsă în acest an și la anvelopele pentru camioane ușoare, autoutilitare și rulote.

Citește mai departe …

DPD România: coletele expediate de bucureșteni în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an au însumat aproximativ 68% din trimiteri. Marți, 3 aprilie, a fost cea mai aglomerată zi pentru curieri, atunci fiind expediate cele mai multe colete atât pe segmentul B2B, cât și pe segmentul B2C, la nivel național.

Citește mai departe …

Bridgestone, producător de anvelope și produse din cauciuc, își extinde expertiza anvelopelor pentru asfalt Battlax și pe segmentul de anvelope Adventure, prin lansarea unui nou tip de anvelopă: Battlax Adventure A41.
Adventure A41 le oferă motocicliștilor pasionați de aventură și explorare manevrabilitate și aderență pe ud de top care îi vor ajuta să călătorească oriunde își doresc, în orice condiții.
Noul pachet Battlax Adventure A41 dispune de tehnologia triple-layer atât pe anvelopa din față, cât și pe cea din spate, care asigură un echilibru între manevrabilitate pe ud și durată de viață, dar și de o construcție „cap and base” a umărului anvelopei care îmbunătățește stabilitatea în viraje.

Citește mai departe …

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, și Network One Distribution (NOD), liderul pieței de distribuție IT&C din România, își extind colaborarea în CTPark Bucharest West, ajungând la circa 44.000 m² de spații logistice, închiriați în două clădiri. Cele două companii au încheiat un acord pentru o extindere de aproximativ 14.000 m², situată într-un depozit nou, care va fi finalizat în Q4 2018. NOD ocupă deja peste 30.000 m² în CTPark Bucharest West, care au fost livrați în 2017.

Citește mai departe …

Evoluțiile pozitive de pe piața auto din România au continuat și în anul 2017. În exercițiul financiar actual, filiala Hödlmayr își concentrează toate forțele pe „logistica transporturilor” ca domeniu principal de activitate.

Citește mai departe …

ponderea livrărilor naționale a fost de peste 75% din total. Topul zonelor din care s-au trimis, anul trecut, cele mai multe colete în țară este condus de regiunea București-Ilfov, cu 27% din total, urmată de județul Cluj, cu aproximativ 9%, Timiş, cu 8%, Constanța, cu 7% și Iași, cu 6%.
În ceea ce privește livrările internaționale realizate de curierii DPD în 2017, topul țărilor cu cele mai multe livrări este condus de Ungaria (26%), Germania (22%), Italia (10%) și Bulgaria (9%).
Principalul motor de creștere a afacerii DPD în 2017 a fost e-commerce-ul, iar industriile care au generat cele mai multe livrări au fost cele de fashion, telecom, IT&C, electro, beauty și home&deco. Ponderea livrărilor la nivelul întregului an a rămas echilibrată, 48.5% dintre colete au fost trimise de sectorul B2B și 51.5% de segmentul B2C.

Citește mai departe …

Compania Nokian Tyres a fost nominalizată drept una dintre cele mai sustenabile companii din lume. În urma acestei nominalizări, compania a primit distincția Bronze Class în categoria Auto Components (Componente auto) a anuarului Robeco SAM Sustainability Yearbook 2018, publicat în decursul săptămânii trecute. Robeco SAM este o companie cu experiență în analiza sustenabilității, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător și echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în cadrul companiilor din întreaga lume.

Citește mai departe …

Bridgestone, companie de anvelope și produse din cauciuc, anunţă o nouă politică globală privind achizițiile durabile şi achizițiile publice ecologice. Noua politică va reprezenta un instrument de comunicare, va promova cele mai bune practici și va fi o îmbunătățire a industriei ce va identifica și va evalua furnizorii calificați. Politica reflectă un angajament al companiei față de programarea achizițiilor care va aduce beneficii de lungă durată pentru mediul înconjurător şi pentru ariile economică şi socială. Politica este aplicabilă atât serviciilor procurate şi tuturor materialelor achiziționate, precum și tuturor furnizorilor la nivel global.

Citește mai departe …