Lucian Aldescu, CEO al DPD: „Estimăm o creștere a volumului de colete internaționale”

lucian-aldescu-dpd-romania11111111111

DPD România, companie de curierat expres și coletărie, estimează o creștere cu 20% a cifrei de afaceri în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, și peste 5 milioane de colete livrate în prima jumătate a anului.
Investițiile în platforma și rețeaua logistică planificate pentru anul în curs vor determina o creștere a calității serviciilor oferite de DPD.
“Avem în plan, pentru 2017, noi investiții în zona de IT și software, ce ne vor permite o flexibilitate mai mare în dezvoltarea de servicii noi și va îmbunătăți calitatea operațională de livrare. Inovația va rămâne un pilon principal al strategiei noastre, iar eforturile vor continua în direcția de impulsionare a plății cu cardul la livrare și a serviciului Predict, prin care estimăm, cât mai eficace, timpul de expediție. Ambele soluții au fost introduse în premieră de DPD pe piața de curierat din România. De asemenea, estimăm o creștere a volumului de colete internaționale, ținând cont de dinamica pieței și poziția brandului DPD la nivel global”, a declarat Lucian Aldescu, CEO al DPD România.
În privința noilor investiții în zona de IT și software este vorba despre o platformă care va ajuta clienţii magazinelor online şi curierii, astfel încât adresele de livrare să fie cât mai corecte, iar coletele să ajungă mai rapid la destinatar.
Oficialii DPD au mai precizat că până la toamnă, curierii vor fi dotaţi cu POS-uri mobile. Totodată, reprezentanții DPD spun că obiectivul principal al acestui an constă în îmbunătățirea calității. “Numărul 1 în această privință rămâne Black Friday, eveniment pe care dorim să-l organizăm mult mai bine”, a punctat Lucian Aldescu, care a mai spus că “în trecut au fost și dezamăgiri”.

Cele mai multe livrări în zona București-Ilfov

Curier DPD1111111

În privința repartiției livrărilor pe județe, zona București-Ilfov conduce detașat cu 67% din coletele expediate național în primul trimestru al acestui an, urmată de Cluj, cu 5,5%, Arad cu 5% și Timișoara cu 4%.
Principalele destinaţii internaţionale sunt Germania, Italia şi Marea Britanie.

Pallet One crește volumul livărilor

Un alt motor de creștere al companiei va fi și Pallet One, serviciul de transport de marfă paletizată în regim de curierat, accesat în special de clienții din segmentul B2B. Conform datelor DPD, volumul de livrări prin Pallet One va crește cu circa 20% anul acesta față de 2016, soluția făcând parte din strategia de creștere a vânzărilor pe anul în curs, alături de serviciile Classic și Expres.

Curieratul în 2017 depășește 420 milioane de euro

Referitor la piața de curierat din România, reprezentanții DPD estimează o creștere de până la 15%, comparativ cu 2016. “Chiar dacă cifrele oficiale nu sunt încă disponibile, estimarea noastră pentru 2016 este că piața de curierat a atins o valoare de 380 milioane de euro. Pentru 2017, prognoza noastră arată un plus de 12-15%, până la o valoare de minimum 425 milioane de euro. În continuare, vânzările online vor continua să joace un rol important în evoluția curieratului local anul acesta”, conchide Lucian Aldescu, CEO al DPD România.
Sectoarele din care pleacă cele mai multe colete sunt IT&C, fashion şi home&deco. Oficialii precizează că oamenii își cumpără din ce în ce mai multe haine online și pentru că nu se mai tem, ca în anii trecuți, să returneze produsele.
Salariu de curier bun: 2.300 de lei

web-DPD_Depot_11

Compania are huburi la Mogoşoaia şi Sibiu, iar anul acestea vor fi inaugurate alte două în Craiova şi Bacău. În aceste condiții, DPD face angajări. Salariul unui manipulant este de peste 1.500 de lei, la care se adaugă bonuri de masă și transport. Totodată, un curier bun poate să ridice lunar un salariu de 2.300 de lei, au precizat oficialii DPD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *