Mercedes-Benz și Aristoteles Workshop – parteneri pentru industria de film documentar din România

1Mercedes-Benz_Aristoteles Workshop (4)

Mercedes-Benz România este partener al Aristoteles Workshop, singura platformă de training și dezvoltare pentru autorii de film documentar din România, care își propune să pună bazele unei noi generații de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale și de Est.

Programul, ajuns la cea de-a 13-a ediție, se desfășoară în perioada 1 – 31 august 2018, în Țara Hațegului. Participanții au la dispoziție o serie de autoturisme GLC pentru realizarea filmărilor pe un areal care cuprinde printre altele Deva, Hunedoara și siturile arheologice de la Sarmisegetuza..

„Mercedes-Benz este un susținător activ al culturii cinematografice din România și, pe lângă parteneriatele tradiționale pe care le avem în acest domeniu, ne face placere să punem bazele unor noi colaborări, cum este cea cu Asociația Aristoteles Workshop. Suntem onorați să oferim suportul logistic pentru realizarea documentarelor acestei ediții și așteptăm cu entuziasm să vedem proiectele finale”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România.

„În decursul celor 12 ani de existență, Aristoteles Workshop a contribuit la producerea unor filme documentare ambițioase și la lansarea unora dintre cei mai bine văzuți regizori din industrie la momentual actual, obținând recunoaștere la festivalurile naționale și internaționale de profil. Ne bucurăm că Mercedes-Benz România s-a alăturat echipei Aristoteles Workshop și că împreună producem o nouă ediție de succes”, a declarat Dan Nuțu, actor, producător și fondator al Asociației Aristoteles Workshop.

15 tineri realizatori și artiști în filmul documentar din nouă țări (Bulgaria, Bosnia, Chile, Franța, Germania, Italia, Olanda, România și Spania) au acceptat provocarea Artistoteles Workshop: de a realiza un film de scurtmetraj în cinci săptămâni. Împărțiți în cinci echipe și îndrumați de mentori din industrie, cei 15 participanți trebuie să găsească, să filmeze și să monteze de la zero o poveste.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt: Thierry Garrel, director timp de 17 ani al departamentului de film documentar al televiziunii franco-germane Arte, supranumit și „Papa“ filmului documentar, Lotte Mik-Meyer, John Appel, Jeroen Berkvens și Laurent Bécue-Renard, realizatori multipremiați în circuitul de festivaluri de film documentar.

Printre alumnii cursului Aristoteles se numără regizorul Adina Pintilie, a cărui film „Touch Me Not” a câștigat Ursul de Aur la Berlin, în 2018.

Documentarele produse în cadrul Aristoteles Workshop au primit numeroase distincții la renumite festivaluri de film, precum Festivalul de Film Internațional de la Locarno, Cannes, Sarajevo sau Trieste.

Asociația Aristoteles Workshop a fost fondată în anul 2006 de către actorul și producătorul de filme documentare Dan Nuțu și soția sa Cristina Hoffman, la rândul ei producătoare de filme documentare. Misiunea organizației este de a educa noi generații de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale și de Est și de a contribui la dezvoltarea domeniului prin realizarea de filme documentare în România.

Participanții Aristoteles Workshop au la dispoziție autoturisme Mercedes-Benz GLC pentru realizarea documentarelor prin Țara Hațegului. Acest model reprezintă alegerea ideală de transport pentru un proiect cinematrografic, oferind mobilitate, siguranță, confort pentru pasageri și spațiu pentru echipamentele video.

GLC este un autovehicul atletic și solid, experiementat pentru orice drum grație sistemului Intelligent Drive, ce reprezintă îmbinarea confortului și a siguranței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *