Ministrul Transporturilor vrea sa atraga investitorii chinezi si turci in proiectele de PPP

CCCC este cea mai mare firma chineza care realizeaza lucrari de infrastructura rutiera, feroviara, proiecte de modernizare si dezvoltare porturi, aeroporturi si constructii civile.

Discutiile au vizat dezvoltarea unor proiecte de transport naval, feroviar, aerian si rutier, chinezii aratandu-se interesati de oportunitatile de colaborare privind portul Constanta, precum si realizarea unor proiecte in sistem PPP.

Pe agenda ministrului s-a aflat ieri si intrevederea cu E.S. domnul Ömür SÖLENDIL, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, urmata de intalnirea cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

Un subiect important al discutiilor l-a constituit intentia de reluare a operarii unei linii de ferry-boat intre Romania si Turcia.

Reprezentatii TIAD au facut propuneri pentru imbunatatirea mediului de afaceri si intensificarea schimburilor economice si comerciale dintre Romania si Turcia. In acest sens, a fost convenita infiintarea unui comitet de colaborare intre reprezentatii MT si TIAD, in care sa fie discutate aspecte concrete din domeniul transporturilor.

De asemenea, directorul general pentru Romania al companiei Turkish Airlines, membru in consiliul de administratie al TIAD, a prezentat interesul companiei de a continua dezvoltarea strategica in Romania, prin deschiderea unor noi linii de zbor catre Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

La finalul discutiilor, ministrul Relu Fenechiu a invitat firmele turce sa participe la proiectele care vor fi realizate in regim de parteneriat public-privat. In acest sens ministerul Transporturilor va inainta catre Guvernul Romaniei un memorandum care va cuprinde zece proiecte importante realizate in parteneriat public-privat si concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *