Modernizarea aeroportului Oradea

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea si extinderea pistei existente si a bretelelor de acces la aceasta, precum si realizarea unei platforme de imbarcare-debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de 6 aeronave si a unui sistem de balizaj luminos. Totodata va fi realizat si un sistem de iluminat pentru platforma de imbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipati cu proiectoare, toate aceste lucrari fiind corespunzatoare normelor Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (ICAO) si Reglementarilor Aeronautice Civile Romane RACR.

Lucrarile vor fi demarate la 1 aprilie 2014 si, potrivit calendarului, ar urma sa fie finalizate la 30 septembrie 2015. Valoarea totala a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact cresterea numarului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locala.
Politica Ministerului Transporturilor vizeaza in mod special sustinerea economiei locale prin investitii in infrastructura aeroportuara. “Vom oferi tot sprijinul si in viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugata la nivelul comunitatilor locale. Scopul nostru este sa dezvoltam aeroporturile din marile orase si sa cream in jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni intre toate modurile de transport, iar oamenii sa poata ajunge astfel de la aeroport cu usurinta in orasele din apropiere”, a declarat Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *