Modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare

portul_constanta1

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a semnat, în cadrul proiectului  „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“, contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare și de pe calea navigabilă.
Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanța prin procedura de licitație publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Valoarea contractului este de 4.743.093 Lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 12 luni.
Obiectivul investiției este de a îmbunătăți accesul maritim în Portul Constanța prin înnoirea și modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare și a șenalului navigabil.
Contractul cuprinde: proiectarea și execuția de faruri pe diguri, de stâlpi de semnalizare, furnizarea și montajul de geamanduri și panouri solare, montarea, demontarea și relocarea pe alte coordonate a unor geamanduri, asigurarea de stocuri pentru intervențiile de urgență.
Proiectul  „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“ este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF).
Bugetul proiectului este de 12,696,125 EUR (fără TVA), din care 85% rata de finanțare CEF 10,791,706 EUR, 15% contribuție de la bugetul de stat 1,904,419 EUR.
Perioada de implementare a proiectului:  01.07.2016 – 31.07.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *