Navă tanc autopropulsată pentru Portul Constanța

Port Constanța

 

În cadrul proiectului „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galați contractul pentru proiectarea, construirea și livrarea în Portul Constanța a unei nave tanc autopropulsată. Contractul a fost adjudecat prin licitație publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Valoarea contractului este de 8.970.000 Lei (fără TVA), durata de execuție a navei fiind de 18 luni.
Nava multifuncțională va avea 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora. Totodată, nava va asigura preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparații.
Nava va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.
Proiectul  „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“ este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF).
Bugetul proiectului este de 12,696,125 EUR (fără TVA), din care 85% rata de finanțare CEF: 10,791,706 EUR, 15% contribuție de la bugetul de stat 1,904,419 EUR.
Perioada de implementare a proiectului:  01.07.2016 – 31.07.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *