Acasă » Pe categorie » Naval

Portul Constanța are două noi autobasculante multifuncționale

Noile achiziții vor veni în sprijinul activității din cadrul sucursalelor Energetică și Servicii Portuare, în caz de intervenții asupra infrastructurii rețelelor de distribuție energie electrică și apă-canalizare, contribuind astfel la dezvoltarea logisticii necesare pentru situații obișnuite sau urgențe.
Cele două autobasculante au și rolul de a interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile publice din porturile maritime Constanța și Midia, fiind dotate cu instalații de împrăștiere material antiderapant și lame.
Valoarea achiziției este 1.091.028 lei (fără TVA).

Urmând modelul resorturilor de pe uscat atât de apreciate de turiștii români, compania de croaziere Norwegian Cruise Line lansează și pe piața din România pachetele Premium All Inclusive pentru turiști.
Compania își propune să le ofere clienților o vastă flexibilitate în alegerea unui pachet turistic pe mare și creează noi tendințe în ceea ce privește croazierele moderne pe ocean, la bordul navelor mari. Prin introducerea mai multor elemente în costul inițial al călătoriei, turiștii se pot bucura acum de mai multă liniște în timpul croazierelor organizate de Norwegian, fără costuri suplimentare.

Citește mai departe …

„Nu putem vorbi despre o strategie navală fără Dunăre! Avem acest avantaj al Dunării față de alte porturi, dar de care nu beneficiem la adevăratul lui potențial. Dacă cei de la Dunăre au ajuns într-un impas, trebuie să acționăm, deoarece ne este și nouă afectată activitatea și pierdem trafic de mărfuri”, a declarat Ștefan Muntoiu, vicepreședintele Constanța Port Business Association.
A fost subliniat faptul că atât administrația portuară cât și operatorii portuari au sesizat că Portul Constanța se află acum într-un moment-cheie în care trebuie să acționeze, deoarece nu mai pot fi permise pierderi de trafic în condițiile actuale ale pieței.

Citește mai departe …

Centrul Român pentru Pregătirea si Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează astăzi, 23 februarie 2017, evenimentul de lansare oficială a proiectului european Green Danube, la Hotel Del Mar, Mamaia.
Lansarea proiectului se va va bucura de o largă participare, incluzând partenerii și partenerii strategici asociați din proiect, precum și reprezentanți ai unor organizații naționale și europene de prestigiu din domeniul navigației pe ape interioare.

Citește mai departe …

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit marți, 14 februarie 2017, la Constanța, cu reprezentanții conducerii CN Administrației Porturilor Maritime Constanța SA. Ministrul a fost informat despre situația economică a APMC și s-a discutat despre stadiul proiectelor existente, dar și despre strategia portuară pentru perioada următoare. Răzvan Cuc a cerut termene clare pentru toate proiectele menționate, cât și o analiză detaliată care să vizeze demararea de noi investiții.

Citește mai departe …

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat, în prima lor misiune din anul 2017, 34 de persoane din Siria și Congo, care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Egee.

Citește mai departe …

“CERONAV are de îndeplinit o serie de misiuni în cadrul organismelor Europene de reglementare, care vor contribui la dezvoltarea şi armonizarea formării profesionale continue în domeniul transporturilor pe căile navigabile interioare. Prin această clădire, CERONAV devine unul dintre centrele coordonatoare din macroregiunea Dunării și un promotor al inițiativelor și strategiilor europene în domeniu”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general CERONAV.

Citește mai departe …

„Acum trei ani am pornit în călătoria de realizare a unei flote maritime. Astăzi, cu mândrie, am lansat la apă cea de-a şasea noastră navă Ro-Ro, MELEQ. Pe parcurs, am realizat o creștere durabilă și am investit mai mult de 100 de milioane de euro în extinderea flotei. După lansarea MELEQ, vom continua să operam noi rute și să creștem frecvența pe rutele existente, prin noi investiții. Mai mult decât atât, ne propunem să finalizăm construcția și să începem operațiunile în Terminalul Ro-Ro Yalova, la începutul lui 2017. Prin intermediul flotei aflate în continuă creştere și a noului terminal, vom oferi avantaje operaționale semnificative pentru industria de transport”.

Citește mai departe …

40 de operatori din Portul Constanța au participat, marți, la sediul Administrației Porturilor Maritime, la o întâlnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuară.

Citește mai departe …

Directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, a transmis un mesaj special marinarilor români: “Felicit marinarii români pentru nivelul înalt de pregătire, devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă. Sunteți o forță recunoscută de către companiile străine și ați creat României o imagine pozitivă în întreaga lume. Marinari români, La Mulți Ani!“.

Citește mai departe …