Acasă » Pe categorie » Naval

Vizită de lucru a Ministrului Transporturilor la Constanța

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit marți, 14 februarie 2017, la Constanța, cu reprezentanții conducerii CN Administrației Porturilor Maritime Constanța SA. Ministrul a fost informat despre situația economică a APMC și s-a discutat despre stadiul proiectelor existente, dar și despre strategia portuară pentru perioada următoare. Răzvan Cuc a cerut termene clare pentru toate proiectele menționate, cât și o analiză detaliată care să vizeze demararea de noi investiții.

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat, în prima lor misiune din anul 2017, 34 de persoane din Siria și Congo, care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Egee.

Citește mai departe …

“CERONAV are de îndeplinit o serie de misiuni în cadrul organismelor Europene de reglementare, care vor contribui la dezvoltarea şi armonizarea formării profesionale continue în domeniul transporturilor pe căile navigabile interioare. Prin această clădire, CERONAV devine unul dintre centrele coordonatoare din macroregiunea Dunării și un promotor al inițiativelor și strategiilor europene în domeniu”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general CERONAV.

Citește mai departe …

„Acum trei ani am pornit în călătoria de realizare a unei flote maritime. Astăzi, cu mândrie, am lansat la apă cea de-a şasea noastră navă Ro-Ro, MELEQ. Pe parcurs, am realizat o creștere durabilă și am investit mai mult de 100 de milioane de euro în extinderea flotei. După lansarea MELEQ, vom continua să operam noi rute și să creștem frecvența pe rutele existente, prin noi investiții. Mai mult decât atât, ne propunem să finalizăm construcția și să începem operațiunile în Terminalul Ro-Ro Yalova, la începutul lui 2017. Prin intermediul flotei aflate în continuă creştere și a noului terminal, vom oferi avantaje operaționale semnificative pentru industria de transport”.

Citește mai departe …

40 de operatori din Portul Constanța au participat, marți, la sediul Administrației Porturilor Maritime, la o întâlnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuară.

Citește mai departe …

Directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, a transmis un mesaj special marinarilor români: “Felicit marinarii români pentru nivelul înalt de pregătire, devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă. Sunteți o forță recunoscută de către companiile străine și ați creat României o imagine pozitivă în întreaga lume. Marinari români, La Mulți Ani!“.

Citește mai departe …

De astăzi, 1 septembrie, Valeriu Nicolae Iionescu își încheie activitatea în funcția de director general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța.

Citește mai departe …

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a finalizat proiectul „Master Plan al Portului Constanța”, finanțat din fonduri structurale în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport 2007 – 2013, Axa Prioritară 2 2 – „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport”. Proiectul a avut o valoare de 4.050.000 lei (fără TVA) și a fost elaborat de asocierea SC Ernst&Young SRL București – Inros Lackner AG, Germania.

Citește mai departe …

Decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană nu afectează parteneriatul încheiat între Colegiul Nautic Român și South Tyneside College din Anglia. Practic, programul de educare și formare a ofițerilor de marină comercială pe filieră engleză va continua fără modificări semnificative.
“Acreditarea Autorității Maritime a Marii Britanii (MCA) permite ca primul an de studii să se desfășoare în România, iar cel de-al doilea an în Anglia, în cadrul colegiului partener. Asigurăm candidații la programele noastre în parteneriat româno-englez că rezultatul referendumului nu afectează în niciun fel suportul financiar guvernamental pentru studenți și nici regimul vizelor pentru studenții români. În conformitate cu asigurările date de partenerul britanic, dacă procesul de ieșire a Marii Britanii din UE se va demara în 2016, sunt posibile modificări la regimul vizelor, dar nu mai devreme de anul universitar 2018-2019”, susține Stelian Cojocaru, președintele Colegiului Nautic Român.

Citește mai departe …

“Ministerul Transporturilor sprijină CERONAV în demersurile sale, deoarece ne dorim ca personalul navigant din România să atingă, la fel ca până acum, cele mai înalte standarde de pregătire în domeniu. Cu cea mai mare ofertă educațională din Europa, în zona maritimă, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale a efectuat în anul 2015 aproximativ 55.000 de cursuri”, a declarat Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor.

Citește mai departe …