Ninsori, ploi, vânt

furtuna-ploaie-umbrela1111111

Pentru intervalul 20 aprilie, ora 9 – 21 aprilie, ora 14, ANM a anunțat cod galben. Vor fi precipitaţii în general însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului. În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales în regiunile estice și centrale, unde cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.
În Moldova și Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul țării, precum și în deltă, vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor atinge  55…65 km/h.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi/vineri și vineri/sâmbătă local se va semnala brumă.

Cod portocaliu

Pentru intervalul 20 aprilie, ora 18 – 21 aprilie, ora 9, ANM a anunțat cod portocaliu. Sunt vizate fenomene ca precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului.
În cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *