Ninsorile din sudul tarii au blocat traficul

In Bucuresti, situatia pare mai grava decat in lunile de iarna, cel putin pentru soferi. Daca in centrul Capitalei au mai razbit utilajele de deszapezire, pe marile bulevarde din celelalte cartiere s-a circulat greu de la ivirea zorilor.

Probleme in traficul din Capitala sunt, ca de obicei, in zonele aglomerate. Blocaje in trafic au fost inregistrate pe Soseaua Colentina, Soseaua Fundeni, Bulevardul Iuliu Maniu, zona Razoare, 13 septembrie si Calea Rahovei.

10.50 – Un autobuz care circula pe linia 330 din Capitala a fost implicat joi dimineata intr-un accident rutier pe bulevardul Nicolae Grigorescu, din sectorul 3.

Purtatorul de cuvant al Capitalei, Cristian Ciocan, a confirmat ca autobuzul a ranit o femeie.

Nici drumurile din tara nu sunt mai curate si mai uscate. Zapada de pana la doi metri a ingreunat sarcina drumarilor, iar mai multe acoperisuri ale unor cladiri au fost smulse de vantul care sufla cu aproape 100 de km/h.

In judetul Dolj, din cauza vantului puternic, 15 drumuri judetene sau comunale au fost inchise si mai multe masini au ramas blocate in nameti pana la venirea utilajelor de deszapezire.

Deszapezirea soselelor a fost o sarcina foarte grea pentru drumari, mai ales ca in unele zone, zapada ajunge pana la aproape doi metri.

„Asa vant si viscol nu am vazut pana acum. Avem in judet 10-15 masini care au raportat ca sunt izolate. Avem si utilaje care au ramas in nametii care depasesc un metru, un metru jumate”, a declarat prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, pentru Realitatea TV.

In Sibiu, vantul puternic a smuls acoperisul unui bloc si l-a trantit peste trei masini. In centrul vechi al orasului, o bucata dintr-o cladire veche de 500 de ani a cazut intr-o curte vecina. Vantul a suflat cu aproape 100 de km/h.

Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 8.00 erau anuntate trei artere nationale blocate, din cauza zapezii. Este vorba despre DN 51A Zimnicea – Piatra, DN 65E Piatra – Rosiori de Vede si DN 65A Rosiori de Vede – Turnu Magurele, toate in judetul Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *