Noi uniforme pentru CFR Călători

03 uniforma (002)

De luni, 11 ianuarie, personalul CFR Călători care vine în contact cu pasagerii va purta o nouă ținută.

Noile uniforme vor fi bleumarin, bleu și vișiniu. Elementele vestimentare ale uniformei constau în: costum iarnă/vară pentru femei și bărbați, cămăși cu mânecă lungă/scurtă pentru femei/bărbați, pălărie femei/șapcă bărbați, eșarfă femei /cravată bărbați, haină impermeabilă cu mesadă detașabilă pentru femei/bărbați, pantofi.

Noul design al uniformelor de lucru face parte din strategia de modernizare a CFR Călători și de îmbunătățire continuă a imaginii proprii.

Aproximativ 4.000 de angajați vor beneficia de uniforme de iarnă și vară. Acest segment de angajați reprezintă personalul care intră în relație directă cu publicul călător, precum: personalul de tren (șef de tren, conductor, însoțitor de vagon de dormit), casieri, personalul de la informații, șef tură comercial, instructor stație, șef stație.

„După foarte mulți ani, CFR Călători reușește să achiziționeze noi uniforme pentru salariații în contact cu publicul călător. Am avut în vedere ca acestea să asigure o imagine plăcută pentru cei care folosesc serviciile noastre, călătorii, dar și un confort sporit pentru cei ce le poartă, ținând seama de programul de lucru al colegilor noștri”, a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.

Cum arată uniforma

Costumul este bleumarin închis.

02 uniforma (002)
Cămașa este bleu pentru casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef tură la comanda personalului de servire a vagoanelor de dormit și restaurant.
Cămașa este bleumarin închis pentru cei care sunt șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

01 uniforma (002)

Cravata este bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj,  lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.

Cravata este vișinie pentru funcțiile: șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

05 uniforma (002)

Eșarfa este bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete,  șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.

Eșarfa este vișinie pentru funcțiile: șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

03 uniforma (002)

Galoane, după funcție

06 uniforma (002)

Ca element de noutate, pe mânecile de la sacou sunt aplicate galoane de culoare vișinie, în raport cu funcția deținută, astfel:

     1 galon pentru funcțiile: conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, vânzător bilete,  informator călători, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial;

     2 galoane pentru funcțiile: șef tren, casier cf, casier cf verificator, șef tură, șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant;

     3 galoane pentru funcțiile: instructor comercial, inspector control trenuri, șef agenție de voiaj, șef stație.

Însemnele specifice CFR Călători

04 uniforma (002)

     Pe șepci și pălării au fost aplicate embleme cu logo-ul societății.
     La uniforma (sacou) se vor purta ecusoane cu logo-ul societății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *