„Pedalăm pe urmele istoriei la Bucșani, Clejani și Bulbucata”

hora clejani1111111111111

100 de bicicliști, majoritatea din București, au pedalat sâmbătă, 8 iulie, aproape 80 de km, pe traseul Bucșani-Clejani-Bulbucata, la al patrulea eveniment cicloturistic cu plecare din Bolintin Vale organizat în ultimii ani. Participanții au vizitat obiective istorice și culturale giurgiuvene din apropierea Bucureștiului, precum Conacul Anghelescu din Bucșani, Biserica Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil din Clejani.
“Cicloturiștii s-au relaxat, s-au bucurat de apropierea de natură, de bunătățile pregătite de oameni calzi și primitori din zonă, precum și de demonstrațiile realizate de meșteșugarii locali. Iată cum muzica, dansul și gastronomia unesc oameni diferiți, iar astfel de evenimente pot atrage turiști care apreciază autenticitatea și pot contribui astfel la dezvoltarea comunităților locale”, a spus Mircea Crisbășanu, organizatorul turului din partea Asociației ROI și a Outhentic Cycling Romania. El a anunțat, totodată, că următorul tur cicloturistic va avea loc pe 15 august la Potlogi.
Traseul Bolintin-Bucșani-Clejani-Bulbucata măsoară aproximativ 80 km pe drumuri de asfalt și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 50 m. Harta traseului este aici: https://www.bikemap.net/en/route/4075667-bolintin-vale-clejani-bulbucata-2017/?created=1 .
Evenimentul „Pedalăm pe urmele istoriei la Bucșani, Clejani și Bulbucata” este organizat de către Outhentic Cycling România și Asociația ROI, cu susținerea OMV Petrom. Turul este parte a unui proiect de dezvoltare comunitară, finanțat de OMV Petrom, menit să susțină și să încurajeze dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin cicloturism ca posibilitate de valorificare a resurselor locale: monumente istorice și culturale zone naturale, ospitalitate, tradiții etc. Peste 30 de voluntari, atât angajați OMV Petrom, cât și localnici, au contribuit la buna desfășurare a turului și la succesul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *