Perdea forestieră de protecție a Autostrăzii Soarelui

plantare-puieti-ministru

 

Ieri, a avut loc o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a A2, în județul Constanța, la kilometrul 193+760 al Autostrăzii A2, în apropierea localității Siminoc, pe raza UAT Murfatlar. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la acțiunea organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (RNP Romsilva), care marchează debutul Lunii Plantării Arborilor.

Perdeaua forestieră de la Siminoc, care va avea suprafața de 6,370 hectare, va fi constituită din 31.850 de puieți din speciile: salcâm, sălcioară, corcoduș, păr și păducel. Materialul săditor este asigurat din pepinierele Romsilva.

Ministrul Ioan Deneș a interacționat cu elevii prezenți la acțiune care au plantat puieții în gropile săpate de demnitar, explicându-le, totodată, etapele corecte necesare pentru ca puieții să se prindă și să crească sănătos. În același context, ministrul le-a povestit elevilor despre plantarea de arbori din propria grădină.

Suprafețe de perdele forestiere de protecție care se vor realiza în 2019: în primăvara anului 2019 se vor realiza – 6,7 ha la D.S. Călărași și 6,4 ha la  D.S. Constanța, la aceasta din urmă existând perspective pentru realizarea a altor 6 ha de perdele forestiere. În campania de împăduriri din toamna anului 2019, după finalizarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele incluse în Hotărârile de Guvern, se va realiza diferența de 75 ha perdele forestiere de protecție. Bugetul alocat pentru perdele în anul 2019 este de 33,2 mil lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *