Piata romaneasca de leasing nu va depasi un miliard de euro in 2011

„Exista posibilitatea sa inregistram chiar scaderi in 2011, comparativ cu un nivel estimat al pietei, de aproximativ un miliard de euro in 2010. O evolutie favorabila ar putea fi inregistrata in al doilea semestru, cu conditia aparitiei unor semnale de revenire a economiei romanesti”, a declarat directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu, citat de NewsIn.

Seful MKB Romexterra Leasing considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere al pietei romanesti de leasing, in conditiile in care in prezent sectorul constructiilor si cel al transporturilor sunt blocate. De asemenea, Constantinescu este de parere ca putem asista in acest an si la un proces de restructurare al pietei romanesti de leasing.

Mai mult, reprezentantul companiei de leasing a precizat ca o buna parte din companiile mici de profil ar putea iesi de pe piata in acest an, din cauza lipsei de contracte noi car esa le inlocuiasca pe cele care vor ajunge la maturitate. „Vom vedea restructurari pe piata de leasing, atat in ceea ce priveste companiile, cat si salariatii acestora”, a mai spus Constantinescu.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 27,6% in primele noua luni din 2010, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 780,21 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *