Pilotajul în porturile maritime, asigurat cu piloții CN APM SA

2portul-constanta

De la 1 ianuarie 2021, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA efectuează serviciile de pilotaj în porturile maritime românești cu propriul corp de piloți, asigurând astfel continuitatea manevrelor maritime în condiții de siguranță, fără a bloca industria portuară și economia națională.

Măsura a fost determinată de faptul că, la 31 decembrie 2020, au expirat contractele încheiate cu cele 4 firme de pilotaj, iar acestea au refuzat să presteze serviciile de pilotaj, după această dată, în condițiile specificate în contractul cadru publicat pe website-ul administrației.

Pentru a evita blocarea navigației în porturile maritime și pentru a nu afecta activitatea tuturor celor care depind de industria portuară, în prezent, CN APM asigură serviciile de pilotaj cu 9 piloți, echipa fiind în dezvoltare.

CN Administrația Porturilor Maritime este pregătită să asigure acest serviciu până la momentul în care operatorii privați vor reuși să presteze pilotajul în condițiile de siguranță și securitate necesare.

Administrația Porturilor Maritime va presta acest serviciu nediscriminatoriu, în condiții egale în ceea ce privește calitatea, durata și prețul.

Astfel, în perioada 1 – 4 ianuarie, au fost efectuate în deplină siguranță un număr de 55 manevre, navele intrând sau ieșind din porturi fără întârzieri.

Administrația Porturilor Maritime îi asigură pe toți clienții și partenerii săi că porturile Constanța, Constanța – zona Midia și Mangalia vor funcționa neîntrerupt și la cele mai înalte standarde de siguranță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *