Portul Constanța: Se închide accesul pe la Poarta 1

modernizare-port-constanta
Accesul auto și pietonal pe la Poarta 1 din Portul Constanța se închide pe 17 august 2017, anunță, printr-un comunicat de presă, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM). Motivul: încep lucrările de modernizare.
Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum și pe la toate celelalte porți de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe la porțile 2 și 3.
La luarea acestor decizii s-a luat în calcul siguranța traficului pietonal în imediata apropiere a șantierului, precum și lipsa sistemelor de control și monitorizare a accesului în port.
“Lucrările de modernizare și sistematizare vor reconfigura zona de intrare în port, vizând fluidizarea circulației rutiere și pietonale. După implementarea proiectului se va realiza un tranzit mai rapid al zonei de acces port – oraș, care va veni în sprijinul lucrătorilor portuari”, se arată în comunicatul CNAPM.
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este mijlocul lunii mai 2018.
Lucrarea a fost atribuită prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, constructorul fiind SC Disan Expert SRL. Valoarea contractului atribuit este de 2.354.500,35 de lei.
Modernizarea și sistematizarea accesului în port pe la Poarta 1 fac parte din proiectul CIVITAS Portis, proiect european în care CN APM este partener.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *