Pretul cauciucurilor de iarna noi a inceput sa creasca

Acest fenomen are la baza un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca propietarii de autovehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, actul normativ urmand sa fie adoptat de Guvern in cel mult doua saptamani.

Reprezentantii firmelor care vand anvelope spun ca masura va avea ca efecte principale cresterea preturilor la produsele noi si dublarea vanzarilor in cazul celor second hand.

„Firma nostra vinde si anvelope noi si uzate. Deja se simte efectul deciziei autoritatilor de a obliga soferii sa echipeze masina pentru iarna. Avem din ce in ce mai multi clienti si vom creste preturile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor ramane cu preturile neschimbate, insa pe acest segment ne asteptam la dublarea comenzilor”, a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucuresti, pentru Mediafax.

La dublarea comenzilor se astepta si reprezentantul unui centru de anvelope second hand din Craiova, care spune ca numarul clientilor va creste considerabil pentru ca multi conducatori auto prefera sa cumpere cauciucuri uzate. ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *