Preturile la masinile second-hand mai mici decat in Germania

„Pretul din targ este oricum cu minimum 5% sub pretul din Germania, insa la negociere ajungi sa mai dai 10% jos din ce scrie pe parbriz”, a declarat pentru Gandul Florin Parvu, patronul Autovit.

El a mai spus ca, in ultimele luni, in targul auto de la Vitan a patruns in forta o noua categorie de vanzatori de masini: firmele de leasing care nu mai stiu cum sa scape de flotele de automobile confiscate de la clientii care nu si-au mai platit ratele.

„Sunt vreo doua sau trei firme de leasing care au flota mare, de zeci de masini pe care le-au retras de la cei care n-au mai platit ratele si au cerut sa le rezervam cate 5-8-10 locuri in Autovit. Au dorit sa intre pe piata second-hand in asa fel incat sa le vanda la clienti in mod direct, nu sa astepte sa vina clientul la ei”, a declarat patronul Autovit.

El a precizat ca firmele de leasing isi expun in targ numai modelele care se vand mai usor, iar restul masinilor sunt tinute in propriile parcuri auto, situate in comunele limitrofe Bucurestiului.

Aceste autoturisme le sunt insa prezentate vizitatorilor Autovit sub forma de poze, in cataloage.

Ca sa nu-si piarda expozantii din targ, patronul Autovit a redus in 2009 taxele cu 20-40%, iar pe timp de iarna cu 50%. Mai mult, cei care isi expun masina trei weekenduri consecutive la Autovit, a patra oara au locul gratis, oferta din partea casei.

Discounturile acordate pentru chirii in 2009 i-au scazut cifra de afaceri a Autovit cu 30-35%, dar i-au conservat numarul de chiriasi expozanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *