Programul „Rabla pentru tractoare” ar putea fi modificat

„Din cauza diferentei intre valoarea tichetului si pretul unui tractor nou, programul Rabla pentru tractoare nu a avut un succes prea mare. Ne gandim ca, dupa formula aplicata inca de anul acesta la masini, si proprietarii de tractoare sa poata cumula doua sau chiar trei vouchere, primite in schimbul utilajelor vechi date la casat, la achiztia unuia nou”, a spus ministrul Borbely.

El nu a precizat daca si in cazul tractoarelor voucherele ar putea fi tranzactionate liber, asa cum se intampla in 2010 cu voucherele destinate persoanelor fizice in programul „Rabla” pentru autoturisme, relateaza Mediafax.

„Ne gandim ca doi-trei oameni care au tractoare vechi sa se asocieze, sa le dea la casat si impreuna sa-si ia un tractor pe care sa-l foloseasca in comun”, a spus Borbely.

In forma lui actuala, programul „Rabla” pentru tractoare prevede o prima de casare de 17.000 de lei, dar nu mai mult de jumatate din valoarea unui tractor nou in cazul persoanelor fizice si 40 la suta din aceasta in cazul persoanelor juridice. Voucherele echivalente cu primele de casare nu pot fi cumulate in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *