Ramnicu Valcea: Peste 14 milioane de euro pentru Mirajul Oltului si drumul Ionesti – Olanu

Doua lucrari importante au primit finantare din partea Uniunii Europene si urmeaza a fi incepute in judetul Valcea. Semnarea contractelor de finantare a avut loc ieri, la Consiliul Judetean Valcea, partener si beneficiar in aceste doua proiecte, iar la eveniment a participat Primul Ministru dar si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. S-a dat unda verde pentru reabilitarea si modernizarea DJ 648 Ionesti – Olanu – Limita Judetului Olt, urmand ca aproximativ noua kilometri sa fie asfaltati cu peste 26 de milioane de lei, echivalentul a 6,3 milioane de euro. Acest proiect mai presupune si constructia a doua poduri din beton armat.

Mirajul Oltului, aproape de realitate
Pentru proiectul de extinderea a infrastructurii turistice in Calimanesti se vor investi aproximativ 34, 9 milioane de lei, din care 11 milioane reprezinta finantarea nerambursabila obtinuta ieri. Principalul beneficiar al acestui proiect este primaria din Calimanesti care va avea, dupa finalizarea lucrarilor un Aqua Parc, un Centru de Relaxare si un Parc de Agrement si Sport. „Este o situatie care ne bucura, pentru ca la nivelul judetului Valcea sunt depuse foarte multe proiecte, foarte bune care au primit finantare sau sunt in curs de analiza. Dupa Dolj, judetul Valcea are cele mai multe aplicatii”, spune Marilena Boghean, director ADR-SV Oltenia. Cu toate acestea semnarea contractelor de finantare nu inseamna si intrarea in faza de lucrari. „Vor trebui organizate licitatiile pentru constructori si abia apoi vom putea spune ca se poate incepe lucrarea propriuzisa” , mai explica reprezentatul ADR-SV Oltenia.

Investitii de 48 de milioane
Potrivit datelor ADR-SV pana in acest moment la nivelul judetului Valcea au fost contractate un numar de 41 de proiecte in valoare de 48,1 milioane de euro. Cele mai importante se refera la reabilitari de drumuri, scoli si crearea unor noi elemente de infrastructura. La nivel regional sunt contractate 176 de proiecte in valoare de 359 de milioane de euro. adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *